27 Eylül 2024 Cuma

Barış Atay: Sanat her zaman yol bulur

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, sanatçılar üzerindeki baskılara dikkat çekti, "En karanlık dönemde dahi sanat yeni bir yol bulur" dedi.

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
Grup Yorum üyelerinin açlık grevine dikkat çeken Barış Atay, "Onlara isnat edilen saçma sapan suçlamalar yoluyla müzik yapılması ve sanatın engellenmesi asla kabul edilebilir değildir" dedi.
Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera Balesi'nde emekçilerin işten çıkartıldığını hatırlattı, "22 yıldır bu kurumlarda çalışan, tiyatro oyunlarında oynayan işçiler işlerinden ediliyorlar" dedi.
İçişleri Bakanı Soylu'nun Kadir İnanır'a yönelik sözlerine tepki gösteren Barış Atay, "Kadir İnanır’la Süleyman Soylu’yu kıyaslamak istesek, Soylu’nun Kadir İnanır karşısında esamisinin okunmayacağını söyleyebiliriz. Kadir İnanır yıllardır bu ülkenin sinemasına emek vermiş ve fikirlerini söylemekten imtina etmemiş bir ustamızdır" diye konuştu.
Tutuklanan müzisyenler Şenol Akdağ ile Yılmaz Çelik'i hatırlattı ve ekledi: "Şenol’un suçu ne olabilir? Türkiye devrimci tarihinin mihenk taşlarından olan Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya fotoğrafları altında konser vermek. Bir tiyatrocu olarak söylüyorum, ben de aynı fotoğrafların olduğu birçok etkinliğe katıldım. Tutuklamak istiyorsanız buradayız ama asla geri adım atmayız. Dünyada sanatın önünü kesecek herhangi bir güç yoktur. En karanlık dönemde dahi sanat yeni bir yol bulur."
Antakya Samandağ'daki tek hıristiyan halkına ait mezarlığın yeşil alan sayıldığına dikkat çekti, "Bakanlık ve belediye bir şekilde anlaşıp bu sorunu çözmek zorunda" dedi.