27 Eylül 2024 Cuma

Barış Annelerinden tecridi kaldırın çağrısı

Barış Anneleri İnisiyatifi, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını talebiyle İstanbul'da eylem yaptı. Savaş istemediklerini söyleyen Barış Anneleri, asker annelerine savaşa karşı ses çıkarma çağrısında bulundu.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, PKK lideri Abdullah Öcalan'dan 22 aydır haber alınamadığına dikkat çekerek Aksaray'da bulunan binaları önünde açıklama yaptı. Eyleme Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri de katıldı. "Em ê aşîtîyek bı rûmet ava bıkın" pankartının açıldığı eylemde, "Biji berxwedana zindanan" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.

'SESİMİZE KULAK VERİN'
Barış Annesi Güler Buğday, Kürdistan ve Türkiye'de sürdürülen savaş ve tecrit politikalarına dikkat çekerek, "Bugün Kürt halkı ve Kürt halk önderinin üzerinde ağır bir tecrit var. Biz Barış Anneleri olarak hiçbir koşulda savaş istemiyoruz. Artık kulaklarını açsınlar ve annelerin sesine kulak versinler. Barış isteyenler, Kürt dostları, yazarlar, demokratlar ve on binlerce insan şu an cezaevinde ve ağır bir tecrit altında ve bu tecrit giderek derinleşiyor" dedi.

BARIŞ ANNESİNDEN ASKER ANNELERİNE ÇAĞRI
Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridin bütün topluma yayıldığını söyleyen Buğday, "Tecrit savaştır, annelerin gözyaşıdır" dedi. Tecride karşı Diyarbakır ve Mardin'de bedenlerini ateşe veren Bubo Taş ile Mehmet Akar'ı hatırlatan Buğday, "Artık yeter diyoruz, bu savaşı durdursunlar ve tecridi kaldırsınlar" çağrısı yaptı. Asker annelerine de seslenen Buğday, savaşa karşı güçlü ses çıkartılmasını istedi.