27 Eylül 2024 Cuma

Bahçesaray'da çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı, bölgede çalışmalar devam ediyor.

Van-Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet geçidi yakınlarında çığ düşmesi sonucu kar kürüme çalışması yapan iş makinesi ile içinde yolcuların bulunduğu bir minibüs çığ altında kaldı. 5 kişi hayatını kaybetti, iş makinesi operatörüyle birlikte sağ kurtarılan 7 kişi yaralandı. Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine de çığ düştü. Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, 8 kişinin cansız bedeninin çığ altından çıkarıldığını söyledi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine düşen, 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinde, çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine 5 Şubat'ta saat 12.30 sularında çığ düştü.

ARAMA EKİBİNDEN 25 KİŞİ KURTARILDI
Van Belediyesi kayyumu Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı. Bazı görevliler kendi çabalarıyla çığ altından çıktı. Çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

NTV'deki canlı yayına bağlanan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise 8 kişinin cansız bedeninin çığ altından çıkarıldığını söyledi. Arvas, "25 kişinin kurtarıldığı bilgisini aldık. Yoğun sis var. Çıkarılanların hayati tehlikesi yok. Bölgede 300 kişilik bir ekip çalışıyordu. 50 kişiden fazla kişi çığ altında" diye konuştu.

Van'da meydana gelen ikinci çığda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da çığ altında kaldığı ve yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.