27 Eylül 2024 Cuma

Bahçeli depremzedeleri ve mültecileri hedef aldı

Faşist Bahçeli, günlerdir halkın isyanlarını ve feryatlarını yok sayarak devlet ve AFAD'ın ilk günden itibaren deprem bölgesinde olduğunu iddia etti. Üzerinden günler geçmesine rağmen hala deprem bölgesine gitmeyen Bahçeli, uygun zamanı beklediğini söyledi.

Günler geçmesine rağmen hala deprem bölgesine gitmeyen MHP Genel Başkanı faşist Devlet Bahçeli, halka yardım ulaştıranları hedef aldı, göçmenlere linç saldırısı ve işkenceyi savundu.

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan Bahçeli, deprem bölgesine gitmek için "uygun zamanı" beklediğini. Günlerdir halkın "AFAD yok, devlet yok" söylemlerini de yok sayan Bahçeli, devletin çorba kaynattığını, trafiği düzenlediğini, su dağıttığını öne sürdü, AFAD'ın devlet olduğunu belirtti.

Öte yandan "yağmacı" iddiasıyla depremzedelerin kaçırılıp, işkence görmesini; henüz insanlar enkaz altında canlıyla sela okunmasını da savunan Bahçeli, Haluk Levent'in kurduğu, gönderilen yardım paralarının dekontlarını ve harcandıkları kalemleri tek tek açıklayan Ahbap'ı da hedef aldı, yardımların AFAD üzerinden yapılmasını istedi.

"Her şeyin Allah'tan geldiğine inanıyoruz" diyerek onbinlerce insanın katledilmesini kadere bağlayan Bahçeli, depremden sağ kurtulan yüzbinlerce öğrencinin, ailesi deprem bölgesinde bulunan öğrencilerin psikolojisini düşünmeden, bilim insanları ve eğitim emekçilerinin de uyarılarını yok sayarak online eğitimi savundu.

Yine mülteci düşmanlığı körükleyen Bahçeli, sığınmacıların "yağma" yaptığı iddiasıyla ülkelerine gönderilmesini istedi.