27 Eylül 2024 Cuma

Aygül hakim karşısına çıkacak: Savunma yapmayacağım

Gazeteci Sinan Aygül, çocuk istismarını haberleştirdiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı için 28 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak. Gözaltına alındığında savunmasının dikkate alınmayarak tutuklandığını ve bir süre sonra tahliye edildiğini hatırlatan Aygül, üst sınırdan cezalandırılmasının istendiğini belirtti. Aygül, "Hukuki olarak izah etmeye çalışmak doğru değil. Mahkemeye çıktığımda savunma yapmayacağım" dedi.

İktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikaları ve yargının cezasızlığından güç alan erkekler her gün sayısız suç işlerken, bu suçları duyuran gazeteciler "sansür yasasıyla" susturulmaya çalışılıyor. Tatvan'da çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin yaptığı haberi sosyal medyasında paylaşan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, birkaç saat sonra gözaltına alınmış, 14 Aralık'ta ise Tatvan Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklanmış, 22 Aralık'ta tahliye edilmişti.

Aygül hakkında soruşturma yürüten Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameye mahkemeye sundu. Savcı, "sansür yasası" kapsamında yargılanacak ilk kişi gazeteci Sinan Aygül'ün hakkında hazırladığı tek sayfalık iddianamede "Ülke gündemindeki hassas konulardan olan çocuk cinsel istismarı olaylarına ilişkin aslı olmayan bir haberi paylaşması" iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda Aygül, duruşmasının 28 Şubat'ta görüleceğini duyurdu. Gözaltına alındığında savunmalarının dikkate alınmadığını da ekleyen Aygül, üst sınırdan cezasının istendiğini söyledi ve şöyle dedi: "Hukuki olarak izah etmeye çalışmak doğru değil. Mahkemeye çıktığımda savunma yapmayacağım."