26 Eylül 2024 Perşembe

Aydeniz: Halkımız depremdeki yıkımın hesabını soracak

Malatya'da depremzedeleri ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Yıkımın bu kadar ağır olmasının nedeni rant ve düşmanlık politikalarıdır. Yitirdiğimiz bütün canların hesabını sormak için alanlarda halkımızın yanında olacağız. Çünkü bunlar hesap verecek. Öyle hesap vermeden gitmek olmaz" dedi.

Maraş merkezli depremlerin 40. gününde Malatya'nın Doğanşehir ilçesine giden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP'li milletvekilleriyle, yaşamını yitirenleri andı.

'BU DÜZEYDE BİR YIKIM OLMASININ SORUMLUSU İKTİDAR'
Depremde yaşanan yıkımın bu kadar büyük olmasının sorumlusunun iktidar olduğunu vurgulayan Aydeniz, "Yıkımın bu kadar ağır olması, bu kadar can yitirilmesinin nedeninin, bu iktidarın ve devletin rant politikaları, şehirleşme politikaları, halklara ve inançlara olan düşmanlık politikalarından kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. İlk günden itibaren halkımızın yanında olan yine halklardı, partimizdi, sivil toplum örgütleriydi" dedi.

Depremin üzerinden 40 gün geçtiğini ancak iktidarın halkın mağduriyetini gidermek için hiçbir şey yapmadığını belirten Aydeniz, "İnsanlar, kendi kendilerine bu yıkımlardan çıkmaya çalıştıklarında, onlar hala rantlarının peşindeydiler. 40 gün geçti, hala çadır sorunu, enkaz sorunu ve sıcak su sorunu varken, bu iktidar hangi rantı, hangi şehirleşmeyi ve parayı hangi yandaşına vereceğinin derdinde" diye konuştu.

'HESAP VERMEDEN GİTMEK OLMAZ'
Bu kadar yıkım ve acıya rağmen iktidardan tek bir istifa olmadığına dikkat çeken Aydeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkımızla yan yana bütün acılarımızı saracağız. Tek tek yitirdiğimiz bütün canların hesabını sormak için alanlarda halkımızın yanında olacağız. Çünkü bunlar hesap verecek. Öyle hesap vermeden gitmek olmaz. Onlar da bunu biliyorlar. Kaybetmişler. Bu kadar yıkımın tek sebebi iktidarın savaş politikaları, düşman politikaları ve halkları tanımama politikalarıdır. Rantının peşine düştüler. Halkımız, bunun hesabını 14 Mayıs'ta soracaktır."