27 Eylül 2024 Cuma

Avukatlar, adliyelerdeki çay fiyatlarını protesto etti

İstanbul Barosunun adliyelerde çayın 4 liraya, kahvenin de 7 liraya satılmasına karşı boykot kararı alması üzerine avukatlar ücretsiz çay dağıtarak eylem yaptı.

Adliyelerde çay ve kahvenin yüksek fiyata satılmasına tepki gösteren avukatlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi ve Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünde ücretsiz çay dağıtarak eylem yaptı.

İstanbul Barosunun, adliyelerdeki kafeteryalarda yiyecek-içecek fiyatlarının yüksekliği nedeniyle boykot kararı aldığını duyurmasıyla birlikte, avukatlar eyleme geçti. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde ücretsiz çay dağıtan avukatlardan Kıvanç Kayaoğlu, "İstanbul Barosu adliyelerdeki kafeteryalarda avukat meslektaşlarımıza uygulanan fiyat farkı sebebiyle bir boykot başlattı. Avukatların, adliyelerdeki kafeteryalarda hakim-savcı ve memurlarla bir tutulmaması, sadece avukatlara değil vatandaşlara da aşırı fiyat farkı uygulanması nedeniyle boykot başladı. Personel ve hakim ile savcıların kafeteryada ve yemekhanede bölümleri ayrı. Vatandaşa ve avukata bir bardak çay 4 liradan satılıyor. Memurlara 1 yada 2 liradan olması lazım. Neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var. Bu sebeple boykot başladı, sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Avukat Leyla Han Tüzel de "Burada çayı 4 liraya, kahveyi 7 liraya vatandaşa ve avukata satmak kabul edilebilir bir tutum değildir" diye konuştu.

Türkiye'nin diğer yerlerinde kafeteryaların değişik şekillerde işletildiğini, çayın 1 liraya satıldığını belirten avukat Tüzel, "Genç meslektaşlarımız, burada iş takibi yapanlar için de toplamda yüklü miktar yapıyor. Genç bir stajyer avukatın, sabahtan akşama kadar bu adliyede 10 çay içmesi demek 40 liradır. Buna böyle bir çay fiyatı olarak yaklaşmamak lazım" diye konuştu