29 Eylül 2024 Pazar

Avrupa Partizan: Türk devletinin gerillayı imha savaşına karşı meydanlara akalım

Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımını her yerde teşhir etme, karşı durma, meydanlara akma çağrısı yaptı.

Avrupa Partizan, Türk devletinin gerillayı imha savaşını kimyasal silahlarla sürdürdüğünü kaydetti ve karşı durma; meydanlara, alanlara akma çağrısı yaptı. Kürdistan'ın her parçasında Kürt ulusal kazanımları ve Kürt ulusal hareketinin askeri-politik kuşatma altında olduğu belirtilen açıklamada, "Irak Kürdistanı ve Suriye Kürdistanı'nda fiili işgal ve gerilla güçlerine yönelik imha savaşı yoğunlaşmış şekilde sürmektedir. Bu saldırganlıkta gerilla savaşı özel bir yer kaplamaktadır. Faşizm, Kürt ulusal mücadelesinin dinamosu gerilla güçlerine karşı her cephede imha hedefli bir askeri-politik strateji izlemektedir" denildi.

Irak Kürdistanı'nda Zap, Avaşin ve Metina gerilla alanlarına yönelik başlattığı saldırılardailerleme kaydedemeyen ve gerillanın güçlü direnişiyle karşılaşan faşizmin çareyi kimyasal silah kullanmakta bulduğu belirtilen açıklamada, "Faşizmin, NATO destekli en ileri teknolojik silahlarla yürüttüğü savaşta
yaşadığı tıkanmayı 'kimyasal silah' ile aşmaya çalıştığını görüyoruz. Gerilla karşısında ilerleyemeyen NATO'nun ikinci büyük ordusu, çaresizlik içinde olduğunu böylece göstermiş oldu" denildi.

17 gerillanın barbarca katledildiği hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: "Faşizmin Kürt ulusal mücadelesine yönelik kendi sınırları içinde ve dışında yürüttüğü saldırılara karşı açık, net ve kararlı bir mücadele hattı kurulmalıdır. Faşizmin bu yönelimi özel olarak teşhir edilmeli, kimyasal silah kullanımına varan gözü dönmüşlüğü tüm alanlarda meydanlara çıkarak protesto edilmelidir. Tüm alanlarda elimizdeki tüm olanaklarla, araçlarla, yöntemlerle Faşist diktatörlük hedefe konulmalı, saldırılar en geniş kesime teşhir edilmelidir.

Tüm Avrupa kamuoyunu, tüm faaliyetçilerimizi, tüm kurumlarımızı bu eksende yoğunlaşmaya, sokağa ve eyleme geçmeye çağırıyoruz. Faşizmin saldırılarına karşı ortak duruş, güçlü kitle hareketi ve yaygın şekilde güç ve olanaklarımızı harekete geçirerek mücadele konumlanışı alalım. Gerçekleşen eylemlere aktif katılalım, alanlardaki tüm ilerici-devrimci-demokrat güçlerle ortak, kitlesel ve yaygın eylemler örgütleyelim."