26 Eylül 2024 Perşembe

AvEG-Kon: Politik tutsakların sesi olalım

19 Aralık katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan AvEG-Kon, Avrupa'da yaşayan herkesi politik tutsakların taleplerini sahiplenmeye, enternasyonal mücadelenin konusu yapmaya çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), "Hayata dönüş" adı verilen çok sayıda hapishaneye eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 19 Aralık katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. 

20 hapishaneye eşzamanlı olarak yapılan operasyonla, devrimci tutsakların teslim alınmak istendiği belirtilen açıklamada, tutsakların destansı bir direniş yazdıkları vurgulandı.

"Bu katliamın temel amacı; işçi sınıfının, emekçi halkımızın politik temsilcileri olan devrimci tutsakları susturarak; ceberrut sistemin ekonomik, siyasi saldırılarına karşı toplumsal rıza üretme, devrimci öncüleri tasfiye etmedir. 19 Aralık katliamının öngünü, kapitalizmin kendini yeniden yapılandırma, neo- liberal politikalarla tam uyumun sağlanmaya çalışıldığı yıllar aynı zamanda. Nitekim dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in 'İMF programını uygulamak, hapishaneler sorununu çözmekten geçmektedir.' sözü bu niyetin, açık ifadesidir" diyen AvEG-Kon, aradan geçen 20 yıla rağmen hapishanelerde değişen bir şey olmadığını vurguladı.

Tutsaklara yönelik hak ihlali ve saldırıların sürdüğünü ifade eden AvEG-Kon, tecride karşı süren açlık grevlerine dikkat çekti. AvEG-Kon, Avrupa'da yaşayan herkesi politik tutsakların taleplerine sahip çıkmaya, enternasyonal mücadelenin konusu yapmaya çağırdı.