29 Eylül 2024 Pazar

AVEG-KON: İşkenceye ses çıkaralım

İşkenceyle gözaltına alınan devrimcilere yönelik işkencenin araçta ve Bursa TEM'de de devam etmesine tepki gösteren AVEG-KON, kamuoyuna bu işkenceye karşı ses çıkarma çağrısı yaptı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), İzmir'de işkenceyle gözaltına alınan ve gözaltında da işkenceye uğrayan devrimcilere ilişkin açıklama yapıldı.

Türkiye'de insan hakları yerlerde süründüğü kaydedilen açıklamada, işkenceyle gözaltına alınan Dilek Arsu, Seda Baykan, Mehmet Mustafa Uzkar'a yönelik işkence, gözaltı aracında ters kelepçe uygulanarak devam ettirildiği hatırlatıldı, "Gözaltı süresi boyunca çıplak arama, kaba dayak işkencesine tabi tutulan devrimciler günlerce avukatları ile de görüştürülmedi" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıktan talimatı ile gerçekleştirilen ve "Onlara öyle muamele gerekiyor" sözleri ile işkencenin meşrulaştırılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Her gün hapishanelerden tabutların çıktığı, işkencenin sokağa taştığı, gözaltı tutuklama saldırılarında sınır tanınmadığı, annelere evlatlarının kemiklerinin poşetler içerisinde verildiği bu insanlık dışı saldırganlığa karşı vicdanlarımız ayaklanmalıdır. Bulunduğumuz her ülkede sokağa çıkarak bu insanlık dışı uygulamalara karşı sesimizi yükseltmeliyiz.

Buradan Avrupa'da emekten, özgürlükten yana faaliyet yürüten tüm kurumlara, insan hakları örgütlerine, göçmen ve antifaşist tüm örgütlere ve bireylere seslenerek bir insanlık suçu olan işkenceye karşı ses çıkarmaya, faşist sömürgeci diktatörlüğü teşhir etmeye çağırıyoruz.

Bulunduğumuz her ülkede işkence uygulamalarına karşı ses çıkaralım. İşkence insanlık suçudur, susarak bu suça ortak olmayalım!"