27 Eylül 2024 Cuma

AVEG-KON: Asıl yağmacı sömürü düzeni ve haramilerin saltanatıdır

Maraş merkezli depremler sonrası halkın iktidara duyduğu öfkenin "yağmacılık" iddialarıyla mültecilere kanalize edilmeye çalışıldığını söyleyen AVEG-KON, "Göçmenlere karşı suç işleyenlerin hesap vermesi için adaletin sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Maraş merkezli depremlere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Deprem sonrası aciz kalan faşist şeflik rejiminin devrimcilerin, demokratik kitle örgütlerinin ve halkların dayanışmasına tahammül edemediği belirtilen açıklamada, "Devlet elindeki tüm imkan ve yetkileri enkaz altında kalan halkımızı kurtarmak yerine, büyük bir toplumsal dayanışmayı örenlere karşı kullanmayı tercih ediyor" denildi.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren büyük bir özveriyle deprem bölgesine ulaşan ve hem arama kurtarma çalışmaları hem de temel ihtiyaçların karşılanması için büyük bir çaba gösterenlerin devrimciler ve halk olduğu vurgulanan açıklamada, faşist şefliğin ise suçunu gizlemek ve felaketi fırsata çevirmek için OHAL ilan ettiği dile getirildi.

"Faşist şef Erdoğan, OHAL aracılığı ile kendi suç ortaklığını gizleme ve toplumda oluşan tepkileri şiddetle bastırmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda yağma haberleri ile toplumsal algı ırkçı bir zemine çekilmeye çalışılmaktadır" ifadeleri kullanılan açıklamada, halkın iktidara öfkesinin başta Suriyeliler olmak üzere mülteciler ve azınlıklara kanalize edilmek istendiği kaydedildi.

"Göçmenlere karşı pervasızca suç işleyenler hukuki güvenliğin ve yasal süreçlerin ortadan kaldırıldığını ifade eden açıklamalar ile cesaretlendirilmektedir. Depremde binlerce insanın ölümünün sebebi devlettir. Göçmenleri yağmacı ilan eden devlet, kendi paramiliter güçleriyle, polisiyle halka işkence uyguluyor, karakollarda katlediyor" denilen açıklamada, bu işkence furyasının devletin geleneksel özel savaş faaliyeti olduğu vurgulandı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Halklarımız bu depremin katlettiği on binlerce canımızın suçlularını çok iyi biliyor. Bu yaşanılan felaketin sadece bir doğal afet olmadığını da biliyor. 'Yağmacılara göz açtırmayacağız' demagojisi ile işkenceyi meşrulaştırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz! Acizleşen ve yönetemeyen faşist rejimin elinde kendisini savunacak başka bir manipülasyon malzemesi kalmadığından işkence ve katliamı meşrulaştırmaya çalışmaktadır."

AVEG-KON, son olarak OHAL'in derhal kaldırılmasını istedi ve katliamın sorumlusu faşist şeflikten hesap sorma çağrısı yaptı. Açıklama, "Göçmenleri hedefe oturtan ve ırkçılığı körükleyen söylemlerin derhal terk edilmesini, göçmenlere karşı suç işleyenlerin hesap vermesi için adaletin sağlanmasını istiyoruz" ifadeleriyle son buldu.