29 Eylül 2024 Pazar

Avcılar Belediyesi'nde grev sona erdi

Avcılar Belediyesi işçileri süregelen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için 18 Ekim'de greve çıkmıştı. İşçilerin grevi, 2 gün sonra sendikayla belediye yönetimi arasında anlaşma sağlanması üzerine sona erdi.

Avcılar Belediyesi işçileri, örgütlü oldukları Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube ile SODEMSEN arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkmıştı. İşçiler ve belediye arasında sözleşmenin imzalanmasıyla grev bu sabah sona erdi.

İlçede başta semt pazarları olmak üzere tüm cadde ve sokaklardaki çöp konteynerleri çöplerle dolarken dün sabaha karşı taraflar uzlaştı. Gün boyu süren teknik konulardaki maddelerin de kabul edilmesi ardından bugün saat 02.00'de Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Belediye-İş Sendikası yöneticileri ile masada sözleşmeyi imzaladı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, "Uzattığımız el sıkıldı. Avcılar'a, tüm işçilerimize hayırlı olsun. İstanbul ilçeleri arasında en iyi sözleşmelerden birini imzaladık" dedi.