27 Eylül 2024 Cuma

Armutlu mahallesi halkı: Alevi olduğumuz için kaderimize terk edildik

Antakya'nın Defne ilçesinde bulunan ve Alevilerin mahallesi olan Armutlu'ya 8 gündür ne AFAD ulaştı, ne de arama-kurtarma çalışmaları için bir yetkili. Yıkılan bir binada yangın çıktığını ve kendi imkanlarıyla söndürdüklerini söyleyen mahalleli, "Yaşayan vardıysa da dumandan öldü" dedi. Alevi oldukları için kaderlerine terk edildiklerinin altını çizen mahalleli, "8. gün. Cesetlerimizi istiyoruz bizi artık duysunlar" dedi.  

Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği depremin 8. günü. Neredeyse tamamı yok olan Antakya'da AFAD belirlenen noktalarda çalışma yaparken, Alevilerin ve Kürtlerin yaşadığı, AKP'ye oy çıkmayan mahallelere ise uğramıyor.

Alevi mahallesi olan Armutlu da kaderine terk edilen yerlerden. ETHA'ya konuşan mahalle halkı, "AFAD buraya daha gelmedi. Televizyonlara çıkıyorlar. Burada 6 cenaze var. Burayı kaderine terk ettiler. Alevi mıntıkası olduğu için buraya bıraktılar" dedi.

"Vergilerimiz nereye gidiyor, bizden zenginlerden daha çok vergi alıyorlar" diyen mahalleli, kimliklerini çıkararak "Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yıkılan bir binayı gösteren mahalleli, "Buranın enkazında yangın çıktı, itfaiye gelmedi. Biz söndürdük. O binada yaşayan biri varsa dumandan öldü" dedi.

Yetkililere seslenen mahalleli, "8. gün olmasına rağmen cesetlerimiz çıkarılmadı. Bu rezilliği herkes görsün. Yalvarıyorum bir an önce cesetlerimizin çıkarılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.