27 Eylül 2024 Cuma

Antep HDP'den İstanbul'daki saldırıya tepki

HDP Antep İl Örgütü, HDP İstanbul İl Örgütü'ne yönelik silahlı saldırıya tepki gösterdi, "Saldırılar hangi boyutta gelirse gelsin temel taleplerimizden vazgeçemeyeceğiz" dedi.

HDP Antep İl Örgütü, HDP İstanbul İl Örgütü'ne yönelik dün gerçekleşen silahlı saldırıya tepki göstermek için il binasının önünde basın açıklaması yaptı.
İl Eşbaşkanı Musa Aydın, partilerine yönelik saldırının münferit olmadığını belirtti, "Saldırgan salt kendi fikri, yönelimi ile hareket etmemiştir. Bunu geçmiş dönemde de benzer saldırılara maruz kalmış HDP olarak en iyi bilenin biz olduğunu düşünüyoruz" dedi.
AKP'nin kullandığı dilin, partilerini hedef haline getirdiğine dikkat çekti, "Gerçekleşen silahlı saldırı mesajı vermek isteyenleri güçlendirecek, hedeflerine ulaştıracak değildir. Bu yöntemlerle geri adım atmayacağımız ve her defasında daha ciddi karşı duruş sergileyeceğimiz, kenetleneceğimiz, demokrasi ve barış talebimizden vaz geçmeyeceğimiz bilinmelidir" dedi.
Aydın, siyasi iktidarı "kullandığı dilden uzak durmaya, demokratik ve barışçıl siyaset zeminini sağlamaya" davet etti. 
HDP Antep İl Eşbaşkanı Aydın, şöyle konuştu: "Kimler, hangi odaklar tarafından bu saldırılar planlanıyorsa, bu yol ve yöntemlerden vazgeçmeliler. Tam tersine Türkiye’nin rahatlamaya, her konuyu özgürce tartışmaya ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Türkiye kamuoyunun ihtiyacı şiddet değil tam aksine daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüktür."
HDP'nin halkların partisi olduğunun altını çizdi, "Saldırılar hangi boyutta gelirse gelsin temel taleplerimizden vazgeçemeyeceğiz" dedi.
Saldırıyı kınayan Musa Aydın, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.