27 Eylül 2024 Cuma

Antakya'da PÖH araçları plakasız devriye geziyor

İşkence, gözaltında katliam ve gönüllülere yönelik kaybetme tehditleriyle gündemden düşmeyen Antakya'da PÖH, sivil ve resmi araçlar plakasız devriye geziyor.

Antakya'yı yerle bir eden deprem sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte kentte işkence, asker ve polis saldırıları artarak sürüyor. İşkence, gözaltında ölüm ve gönüllülere yönelik kaybetme tehditleriyle gündemde olan Antakya'da şimdi de Polis Özel Harekat (PÖH), sivil ve resmi araçlar plakası sökülerek devriye geziyor.

Söz konusu araçların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Tugay Bek, şu soruları yöneltti: "İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği İşkence ve gözaltında ölüm ile gündem olan Hatay'da, PÖH personeline, sivil ve resmi araçlarındaki plakaları sökerek göreve çıkmaları emrini siz mi verdiniz? Depremzede için gönderilmiş polisler, plakalarını ve kimliklerinin neden gizliyor?"

Eylemlere saldıran çevik kuvvet polislerinin tespiti için kasklara konulan sicil numaralarının bantla ya da keçeli kalemle gizlendiğini hatırlatan Bek, "Hatay'da görev yapan polisler de aynı maksatla plakasız araç kullanıyor" dedi.