27 Eylül 2024 Cuma

Antakya'da halka işkence sürüyor

Antakya Defne'de bir kişinin daha özel harekat polislerinin işkencesine uğradığını duyuran ÇHD, enkaz altındaki cenazelerin daha çıkarılmadığı kentte işkencenin normalleştirilmek istendiğini ancak bu izin vermeyeceğini kaydetti.

Art arda depremlerin meydana geldiği Antakya'da halka yönelik zulüm de artarak sürüyor. Çok sayıda kişi asker, polis ve faşist çetelerin işkencesine maruz kaldı, geçtiğimiz günlerde Ahmet Güreşçi bu işkence sonucu katledilmişti.

Bölgede işkencenin takibini yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Defne ilçesinde özel harekat polislerinin bir kişiye uyguladığı işkencenin fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaştı.

ÇHD, şu ifadeleri kullandı: "Defne-Hatay'da olan üyelerimiz, bugün öğle saatlerinde çok sayıda özel harekat polisi tarafından sokakta dövülen bir kişiye rastlamış, işkenceye müdahale etmiş ve maruz kalanı güvenlikli alana almışlardır. Üyelerimizin olay yerine gelmesi üzerine özel harekat polisleri işkenceyi gizlemeye çalışmışlardır. Henüz birkaç saat önce tekrar yeni bir depremin olduğu, enkazların altındaki cenazelerin dahi henüz çıkartılmadığı bu bölgede işkence olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak işkence ve kötü muameleye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek."