27 Eylül 2024 Cuma

Antakya'da halk devlete isyan etti

Antakya'da enkaz altında kalanların çıkarılması için çalışma yapılmamasına halk isyan etti. "AFAD ekibi nerede, iş makineleri nerede" diye soran halk, Alevilere ayrımcılık yapıldığını söyledi.

Antakya'da halk devlete isyan etti. AFAD ekipleri ve iş makinelerinin gelmediğini insanların enkaz altında yaşamını yitirdiğini söyleyerek isyan eden bir Antakyalı, devletin Alevilere ayrımcılık yaptığını söyledi.

Cenazelerini taşıyacak bir ambulans ya da başka bir araç dahi verilmediğini anlatan Antakyalı, morglarda yer olmadığı için pek çok cenazenin de yollarda olduğunu aktardı.

Antakyalı isyanını şöyle dile getirdi: "AFAD ekibi nerede, iş makineleri nerede. İsyan ettirmeyin. Burada çok bariz Alevi, Sünni ayrımı var. Bak iş makinesi yok. Duyun sesimizi artık. Yeter artık. Halk burada devlet yok. Burası Türkiye'nin 8. en çok vergisini veren il. Buna rağmen burada hizmet yok. Gidin görün ki şehrin kuzeyi, 75. Yıl Bulvarın devlet orada. Alevi-Sünni ayrımını gidin görün. Her apartmanda ikişer tane iş makinesi çalışıyor. Asker orada, AFAD orada, polis orada. Burada kimse yok. Benim yakınlarım, kızkardeşim, yeğenim, hala kızımın kızı, eşi, torun hepsi göçük altında. Kızkardeşimi dün çıkardım defnettim. Bana dediler ki cenazeni al götür defnet. Dedim arabam yok, biz sana yardımcı olamayız dediler. Nasıl yardımcı olamazsınız, hani devlet. Ambulans yok. AFAD nerede, Kızılay nerede. Benim cenaze mi neden taşımadınız? Ben araba kiraladım mezarlığa götürdüm. Cenazeler yollara atılmış."