27 Eylül 2024 Cuma

Antakya'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde deprem

Antakya'da peş peşe meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler sonucu çok sayıda bina yıkıldı, aralarında çocukların da bulunduğu pek çok kişinin enkaz altında kaldığı öğrenildi.

Maraş merkezli depremlerden iki hafta sonra depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Antakya'da peş peşe büyük depremler gerçekleşti. İlk olarak saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde Defne merkezli gerçekleşen deprem sonrası 5.8 ve 5.2 büyüklüğünde, 7 kilometre derinlikte depremler de gerçekleşti. Şiddetli olarak hissedilen depremler sonucu Defne ve Samandağ başta olmak üzere, şehirdeki ağır hasarlı pek çok binanın yıkıldığı ve bazı yolların çöktüğü öğrenildi. 

Çok sayıda depremzedeye 2 haftadır çadır sağlanmaması yahut ağır hasarlı binalara "az hasarlı" raporu verilmesi gibi sebeplerle insanların da evlerine geçip oturmaya devam ettiği ve bazı insanların yıkılan binaların enkazı altında kaldıkları öğrenildi. Samandağ merkez ve Koyunoğlu, Aknehir, Tekebaşı, Uzunoğlu mahallelerinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda insanın enkaz altında kaldığına dair ihbarlar gelirken, AFAD tsunami uyarısı yaparak halkın sahil şeridinden uzaklaşmasını istedi.

Antakya'da Mustafa Kemal Paşa Hastanesi'nin ve İskenderun Devlet Hastanesi'nin depremler nedeniyle tedbiren tahliye edildiği duyuruldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremin ardından enkaz altında kalanlar olduğunu doğruladı ve "Samandağ'ın belli köyleri, Antakya, Defne ve Altınözü'nde bazı binalarımız yıkılmış durumda" dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ise "İlçede şu an herkes dışarıda. Yıkılan binalarda insan olup olmadığı araştırıyoruz. Acil çadır ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Depremde şu ana kadar 8 kişinin yaralandığı belirlenirken, elektrikler de kesildi.