26 Eylül 2024 Perşembe

Ankara'da HDP'nın bildiri dağıtımı engellendi

HDP Ankara İl Örgütü'nün 3. Oloğan Kongresi'ne çağrı için bildiri dağıtmak istedi ancak "valilik izni yok" denilerek dağıtım engellendi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü 21 Aralık'ta "Umut ve Cesaret İle Örgütlenelim, Faşizmi Yenelim" şiarıyla gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi için Sakarya Caddesi'nde bildiri dağıtmak istedi. HDP Ankara İl binası önünde bir araya gelen HDP'liler buradan bildiri dağıtımına başladı.

'VALİLİK İZNİ YOK' DENİLEREK ENGELLENDİ
Bildiri dağıtarak, Sakarya Caddesi'ne yürüyen HDP'lilerin önü polisler tarafından kesildi. Polisler "Bildiri dağıtımı için valiliğe bildirim yapılmadığını ve izin alınmadığı" gerekçesiyle engelledi.

Engellemeye tepki gösteren HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Hüseyin Kaçmaz ve Abdullah Koç, ellerindeki bildirileri kuşlama yaptı.

KERESTECİOĞLU:MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
HDP'liler parti binasına dönerek burada açıklama yaptı. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara'da yapacakları kongreye halkı davet etmek için bildiri dağıtmak istediklerini, ancak engellendiklerini söyledi.

Kerestecioğlu, şunları söyledi: "Eğer bu ülkede Anayasa varsa biz en demokratik hakkımızı kullanmak için halkımıza kongre çağrısında bulunmak istedik. Ancak polis emniyet güçleri tarafından kuşatıldık, bizi vekilleri özellikle arkadaşlarımızdan ayırarak onları gözaltına ya da darp etmek istediler. İddiaları da vekilleri korumak için yapıyorlar, bir vekil 6 polisin arasında hareket edemezken ve en demokratik hakkı olan siyasi faaliyetini kullanamazsa vatandaşın önünde rencide olur ve vatandaşa çağrıda bulunamaz, siyasi faaliyetini yerine getiremez. Biz mücadeleci bir partiyiz her türlü zorbalığa rağmen dik duran bir partiyiz. Bütün Ankara kamuoyunu 21 Aralık'ta yapacağımız il kongremize davet ediyoruz. Bizi hiçbir şekilde mücadelemizden vazgeçiremeyecekler ve bizi yıldıramazlar."