29 Eylül 2024 Pazar

Ankara Katliamı'nda ölümsüzleşenler İzmir'de anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 7'inci yılında Alsancak Gar karşısındaki 10 Ekim Anıtı önünde bir araya gelerek katliamda yaşamını yitirenleri andı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 7'inci yılında Alsancak Garı karşısındaki 10 Ekim Anıtı önünde bir araya gelerek katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Basmane Gar önünden toplanan DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri, temsilcileri ve işçiler sloganlarla 10 Ekim Anıtı önüne yürüdü.

"Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "10 Ekim'i unutma unutturma", "Faşizme karşı omuz omuza", "Onlara sözümüz barış olacak", "Katillerden hesabı emekçiler soracak" sloganları atılırken açıklamaya 10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri ile HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı.

'BARIŞ GÜVERCİNLERİ MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR'
Saygı duruşu ardından konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ, katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini sayarak, 7 yıldır adalet mücadelesini devam ettiğini ve Ankara'da katledilen barış güvercinlerinin bugün ülkenin her yerinde ve mücadelesinde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Katliamda eşi Mesut Mak'ı kaybeden Evrim Mak ise, "7 Haziran ve 1 Kasım arasında ülkemizde bir kaos ortamı yaşandı. Yine seçimler yaklaşıyor ve ben yine korkuyorum. İktidar uğruna gözünü kan bürümüş birileri bizi canlarımızdan etti" diye konuştu.

'EMEK, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'
Kızı Dilan Sarıkaya'yı kaybeden İzzet Sarıkaya da söz alarak, "Davamızın duruşması 27 Aralık'ta görülecek. Bizi yalnız bırakmayın" diyerek duruşmaya katılım çağrısı yaptı. 10 Ekim dava avukatlarından Hasan Hüseyin Evin de dava sürecini anlattı. Evin, "Emek için, barış için, özgürlükler için her alanda mücadeleyi yükselteceğiz. Biz de hukukçular olarak bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz" dedi.  

'KATLİAMI YAPTIRANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR'
Ortak basın açıklamasını kurumlar adına DİSK Ege Bölge Temsilci Memiş Sarı okudu. Sarı, "Katliamın ardından bugüne kadar tek bir kişi bile istifa etmedi ve tek bir sorumlu dahi mahkemelerde hesap vermedi. 7 yıl önce ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her köşesine acı düştü. Bu ülkede barış istemenin bedelinin ağır olduğunu biliyorduk ki bu bedeli 104 canımızla ödedik. Bu vahşi katliamı yapanlar da yaptıranlar da mutlaka bedelini ödeyecektir" dedi. "10 Ekim'de yitirdiğimiz güvercinlerimizi anarken şunu bir kez daha hatırlatalım ki; barış içinde, eşitçe, özgürce, insanca yaşanan bir ülke için mücadele etmek, 10 Ekim'de yitirdiğimiz barış güvercinlerimize borcumuzdur" diyerek sözlerini sürdüren Sarı, "Er ya da geç katiller kaybedecek, emekten, barıştan ve demokrasiden yana olan bizler kazanacağız. Biz emek, barış, demokrasi ve eşitlik değerlerinin hakim olduğu bir toplumdan yanayız" diye konuştu.