27 Eylül 2024 Cuma

Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu

İHD Ankara Şubesi'nin çağrısıyla sendikalar, kitle örgütleri ve siyasi partilerin de yer aldığı Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Maraş merkezli iki büyük depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında ve yardım ulaşmasında yaşanan koordinasyon eksikliğine karşın dayanışmayı organize ve koordine etmek amacıyla Mülkiyeliler Derneği'nde toplantı düzenledi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü ve CHP Kadın Kolları, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) da aralarında bulunduğu çok sayıda kitle örgütü, siyasi parti, ekoloji, gençlik ve insan hakları örgütü katıldı.

Toplantıda ilk olarak İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Fatin Kanat söz aldı. Kanat, çok büyük bir felaketle karşı karşıya olunduğunu belirterek, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla merkezi bir koordinasyon oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Toplantı, depremde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Toplantıda, barınma, eşya ve giysi, gıda ve beslenme, sağlık, hukuki yardım, psikolojik yardım, gençlik çalışması, kadın çalışması, çocuk çalışması, LGBTİ+ çalışması, mülteci çalışması, yaşlı çalışması, sosyal medya basın ve iletişim komisyonlarının yanı sıra HDP, TMMOB, KESK, ATO, Halkevleri ve ÇHD'nin yer aldığı Merkezi Komisyon kuruldu.

Özgürlük için Hukukçular Derneği Ankara Şubesi Eşbaşkanı Şevin Kaya toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ankara Deprem Dayanışma Platformu'nun kurulduğunu deklare etti. Kaya, "Ankara'ya gelen depremzedelerin nelere ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyaçların örgütlü bir şekilde nasıl planlanacağını konuştuk. Çok kalabalık bir toplantıydı. Birçok komisyon kurduk. Kısa ve uzun vadeli olarak depremzedelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde yardım etmeyi planlıyoruz" dedi.