27 Eylül 2024 Cuma

Amedspor'a ırkçı saldırı: Beyaz Toros ve Yeşil pankartı açıldı

Bursaspor'la oynayacağı maç için Bursa'ya gelen Amedspor'lu oyunculara akşamdan bu yana ırkçı saldırılar sürüyor. Oyunculara saldıran Bursaspor taraftarlı ırkçı ve cinsiyetçi küfürler etti, bıçak ve kurşun attı. Öte yandan Bursaspor taraftarları Beyaz Toros ve Yeşil'in pankartlarını açtı. Amedspor oyuncularının can güvenliğinin olmamasına rağmen maç ertelenmedi, oyuncular saldırı altında oyuna devam etti. Maç 2-1 Amedspor'un yenilgisiyle sona ererken Amedsporlu futbolcular soyunma odasında güvenlik ve polisin saldırısına da uğradı, oyunculardan yaralananlar oldu.

Amedspor'a Bursa'da ırkçı saldırı sürüyor. İkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor'la oynayacağı karşılaşma öncesi dün gece Bursa'da bir otelde konakladı.

Amedspor oyuncularının kaldığı oteli öğrenen onlarca Bursaspor taraftarı otelin önüne gelerek, "Ne mutlu Türküm diyene" başta olmak üzere ırkçı sloganlar attı. Eylem anına ait görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle ırkçılığa tepkiler yükseldi.

CİNSİYETÇİ VE IRKÇI KÜFÜRLERLE SALDIRI
Bugün 14.00'te başlaması beklenen maç öncesi Amedspor oyuncularına ırkçı ve cinsiyetçi küfürlerle saldırı düzenlendi.

YEŞİL VE BEYAZ TOROS PANKARTI AÇILDI
Öte yandan bazı Bursaspor taraftarları 90'lı yılların kaybetme saldırısı ve faili meçhullerle özdeşleşen Beyaz Toros ve sayısız devrimcinin, Kürdün kanı elinde olan kontrgerilla kod adlı Yeşil'in (Mahmut Yıldırım) pankartlarını açtı.

AMEDSPOR'LU OYUNCULARA KURŞUN VE BIÇAK ATILDI
Saldırıyı düzenleyen ırkçı, faşistler Amedspor'lu oyunculara kurşun ve bıçak attı.

SALDIRILARIN GÖLGESİNDE MAÇ DEVAM ETTİ
Bursaspor taraftarları, maç boyunca Amedsporlu futbolculara yabancı madde atmaya devam etti. Saldırılar altında maça çıkan Amedspor 2-1 maçı kaybetti.

AMEDSPORLU FUTBOLCULAR YARALANDI
Maç sona erdikten sonra Amedsporlu oyunculara saldırılar devam etti. Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personelleri ve polisin saldırısına uğrayan oyuncular yaralandı.