29 Eylül 2024 Pazar

Almanya'da 28. yıl kutlamaları

Almanya'nın Neu-Ulm ve Frankfurt kentlerinde MLKP'nin 28. yıl kutlamaları yapıldı.

MLKP'nin 28. kuruluş yıldönümünde Almanya'nın Neu-Ulm ve Frankfurt kentlerinde kutlamalar yapıldı.

Neu-Ulm'da "Gelenekten geleceğe 10 Eylül yolumuzu aydınlatıyor" şiarıyla gerçekleştirilen kutlama, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler şahsında yapılan saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte MLKP Merkez Komitesi'nin kuruluşunun 28. yılına ilişkin yaptığı açıklama okundu.

Mücadele tarihinden kesintilerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden kutlamada MLKP Temsilcisi söz aldı. 10 Eylül 2017'de ölümsüzleşen Tacim Temel ve kısa bir süre önce Ulm'da ölümsüzleşen Xehri Heval'i anarak konuşmasına başlayan MLKP Temsilcisi, birleşik devrimci önderliğin büyütülmesi, kadın, bölge ve dünya devriminin amaçları için mücadele ettiklerini söyledi, partiyi ve mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

MKP taraftarları adına yapılan konuşmada ise, "Devrimin amaçları için iyi ki MLKP kurulmuştur" denildi. Anmaya katılanların da duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri kutlamada, 28. yıl pastası kesildi, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

FRANKFURT
Frankfurt'ta yapılan etkinlik de saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı. MLKP adına yapılan konuşmada birlik devrimiyle gerçekleşen zihniyet devrimine işaret edildi. 10 Eylül'de yaratılan birlikteliğin önemine işaret edilen konuşmada, birliğin dünya çapında burjuvazinin, ideolojik tasfiyeci saldırılarına komünistlerin yanıtı olduğu kaydedildi. Konuşmada, "MLKP, sömürgeci faşist diktatörlüğün kuşatma ve tasfiyeci saldırılarını yararak yürüyüşünü sürdürdü, politik örgütsel önderlik tarzıyla, yoldaşlıkla, politik çalışmada ısrarla yürüyüşüne devam etmektedir" denildi.

MLKP ve MLKP/KKÖ mesajlarının okunduğu kutlamada KGÖ Frankfurt Temsilcisi söz aldı. Mücadele ve kararlılıkla 28 yıl geride bırakan MLKP'nin gençlere umut olmaya devam ettiğini belirten KGÖ Temsilcisi, "MLKP'nin yarattığı enternasyonal mücadele anlayışı İvana Hoffmann gibi devrimciler yarattı, Ulaş Alankuş gibi Suruç'ta yaralanan ancak mücadele azminden bir şey kaybetmeden Kürdistan'da mücadele edip Ağrı'da ölümsüzleşene kadar kavgada ısrar eden yeni bir devrimciler ve komünistler kuşağı yaratması tüm gençlere yön veriyor" dedi.

Partizan adına okunan mesajda birlik devrimi kutlandı ve ortak mücadelede başarılar dilendi.