27 Eylül 2024 Cuma

Akşener'in katılmayacağı 6 Mart toplantısı sonrası aday açıklayacak

12. kez bir araya gelen Millet İttifakı yayınladığı açıklamada İYİP ve Akşener'e yer vermeden, Cumhurbaşkanı adayına ilişkin nihai kararı 6 Mart'ta vereceklerini duyurdu. İYİP Genel Başkanı faşist Akşener başkanlığında gerçekleşen İYİP toplantısı sonrası Akşener açıklama yapmazken, Dervişoğlu hatanın düzeltilmesini beklediklerini söyledi.

İYİP Genel Başkanı faşist Meral Akşener'in ayrılmasının ardından Millet İttifakı'nda sular durulmuyor. İYİP Başkanlık Divan üyeleri, milletvekilleri ve başdanışmanları partinin genel merkezinde toplantı alırken, Millet İttifakı'nda yer alan 5 partinin genel başkanlarının toplandı.

İYİP'TE TOPLANTI, AKŞENER AÇIKLAMA YAPMADI
İYİP Genel Başkanı Akşener başkanlığında gerçekleşen İYİP toplantısı sonrası Akşener açıklama yapmaktan kaçınırken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. Dervişoğlu, kimi ilkelerden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek son toplantıda yapılan hatayı düzeltecek bir irade beyanı ortaya konduğu takdirde masanın devam edeceğini de ekledi.

MİLLET İTTİFAKI 12. KEZ TOPLANDI
Öte yandan Millet İttifakı da 12. kez bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yer aldığı toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantı sonrası ortak yazılı açıklama yapıldı.

'CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ İLE NİHAİ AÇIKLAMAYI YAPACAĞIZ'
İyi Parti'nin durumuna ilişkin her hangi bir ifadenin yer almadığı açıklamada, yola çıktıkları ilk günden itibaren ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile sürecin yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir. Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.