27 Eylül 2024 Cuma

Akşener'den İdlib açıklaması: Devletin sözüne inanmak zorundayız

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener İdlib'deki gelişmelerle ilgili "Devletin sözüne inanmak zorundayız" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

İdlib'de yaşananlara ilişkin konuşan Akşener, "Saldırı noktaları ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmış ve gerekli cevap verilmiş. Devletin sözüne inanmak zorundayız, ancak bu inancımız tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya geldiğimiz gerçeğini ortadan kaldırmıyor" dedi.

KORONAVİRÜSE KARŞI DUT PEKMEZİ YEMEK TEDBİR DEĞİLDİR
Koronavirüse ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın hangi önlemler aldığını soran Akşener, "Olası bir salgında sağlık çalışanlarımız ne yapacaklarını biliyor mu? Rusya, ABD aşı geliştiriliyor. Türkiye'de herhangi bir kurum bu senaryoya karşı bir önlem alıyor mu? Sorduk ne önlem aldınız dedik, yolcuları termal kamerayla kontrol ediyoruz dediler. Ateşi olmayan geçip gidiyor. Bu virüsün kuluçka dönemi 14 gün. Sağlam geçen biri 10 gün sonra fenalaşabilir. Önlem dediğiniz bu mu? Olası bir salgında hangi bölgelere çadır hastaneler kurulacak? Bunların planları var mı? Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir" diye konuştu.

'YORGUN PİSTE DİKKAT ÇEKİLİYOR'
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına da değinen Akşener, "Sabiha Gökçen'de yıllardır bitirilemeyen ikinci pistte ve bunun sonucunda kullanılmaya devam eden, Sayın Bakan'ın tabiriyle yorgun piste dikkat çekiliyor. Biliyorsunuz o inmeye çalışan fakat inemeyen diğer uçağın yolcularından biri bendim. Aynı şartlarda güvenlik gerekçesiyle pisti pas geçen uçaklar varken, diğer bir uçağın inişine izin verilmesinin ya da pilotların inme kararının verebiliyor olması hakkında detaylı bir inceleme yapılması gerekir ama yapılmıyor" diye kaydetti.

Uçak kazasında yaralananların ambulanslar yerine yolcu otobüsleriyle taşınmasına tepki gösteren Akşener, "Tüm bunlar olurken güvenlik elemanları internete video yükleme peşinde iktirada soruyorum; Allah aşkına biz ne zaman bu kadar ciddiyetsiz bir ülke haline geldik? Bu beceriksizlik benim uykularımı kaçıyor, siz nasıl oluyor da her şey yolundaymış gibi davranabiliyorsunuz? Partime ve bana karşı tehditlerinizden korkmadım ama bu vurdum duymazlık beni korkutuyor" diye belirtti.