27 Eylül 2024 Cuma

AKP'nin bürokratları cinsel istismarcıyı aklamak için sıraya dizildi

Ankara'da öğrencisine cinsel istismarda bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Münir Yükselmiş hakkında açılan davada çok sayıda AKP'li bürokratın Yükselmiş'i aklamaya dönük ifadelerle mahkemeye yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Ankara Keçiören'de bir lisede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Münir Yükselmiş, 14 yaşındaki bir kız öğrenciye sistematik cinsel istismarda bulundu. Genç kadının durumu ailesine anlatması üzerine ailesi istismarı yargıya taşıdı. 15 Eylül 2021'de gözaltına alınan Yükselmiş, mahkemedeki savunmasında öğrencisinin iffetini korumaya çalıştığını öne sürdü ve "İffetini korumak için kendi hayalini kurdurarak tatmin olmasını sağladığını" söyledi.

Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 83 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Yükselmiş'e, 17 Şubat'ta görülen duruşmada "Çocukların cinsel istismarı" suçundan 30 yıl, "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan 7 yıl 6 ay, "Konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 38 yıl hapis cezası verildi.

BirGün'ün haberine göre, çok sayıda AKP'li bürokratın Münir Yükselmiş için mahkemeye "Sanık hakkındaki görüşlerini içeren" yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Yazıların bir bölümünde, "Hocanın iftiraya maruz bırakıldığı" savunulurken bazılarında ise "Öğretmenin ne kadar iyi bir insan olduğu" anlatıldı. Mahkeme heyeti, bu kişiler hakkında da yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AKP'li bürokratların gönderdikleri yazılarda şu ifadeler yer aldı:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakanlık Müşaviri Mustafa Küçükoğlu, "Sanık, İstanbul Fatih İHL'den arkadaşım. Bu davada bir kumpas veya bir iftiraya maruz kaldığı düşüncesindeyim. Gençlik yıllarında iffetini koruyan bu öğretmen, atmış yaşında da iffetini muhafaza edecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Astronomi Şube Müdürü Hasan Baştuğ ise, "O hem çevresiyle hem de öğrencileriyle daima samimi ilişkilerde olan bir öğretmendi" dedi.

AKP 23, 24, 26'ıncı dönem milletvekili Mehmet Erdem, "Tanıdığım günden bu yana hiçbir kötülüğünü, yanlışlığını ve ahlaksızlığını görmedim. Örnek bir aile reisi, örnek bir Müslümandır" ifadelerini kullandı.