29 Eylül 2024 Pazar

AKP'li Külünk, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, Erdoğan'ın aldığı kararla feshedilen İstanbul Sözleşmesini hedef aldı. Çeteci Sedat Peker'in maaşa bağladığı AKP'li Külünk, "Sözleşmenin izlerini taşıyan eğitim müfredatındaki tüm izleri silmeliyiz" dedi.

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı. Eğitim müfredatında sözleşmenin izleri olduğunu söyleyen Külünk, ayrıca LGBTİ+ karşıtı mitingle ilgili paylaşımlar da yaptı.

Külünk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ile çıktığımız İstanbul Sözleşmesi'nin izlerini taşıyan eğitim müfredatındaki tüm izleri silmeliyiz" sözleriyle kadın katliamları ve kadın, çocuk ve LGBTİ+'lara yönelik şiddeti savundu.

LGBTİ+'ları hedef gösteren Külünk, ilahiyat fakülteleri, felsefe, sosyoloji ve psikoloji bölümlerinin çalışma grubu kurması tavsiyesinde bulundu.

Külünk ayrıca, "YÖK üniversitelerde LGBT dayatmasının öğrenci kulüpleri üzerinden meşrulaştırılmasına asla izin vermemeli. Her YÖK mensubu ve üniversite rektörü kendi ailesi ve çocuğunun değerlerimizi gözünün önüne getirerek ülkemizin evlatlarının değersizleştirilmesine izin vermemelidir" sözleriyle üniversitelerdeki LGBTİ+ kulüplerinin kapatılması ve çalışmaların engellenmesi talimatını verdi.

ÇETECİ PEKER'İN MAAŞA BAĞLADIĞI AKP'Lİ
Uzun yıllardır AKP'de görev yapan Külünk'ün adı Sedat Peker'in açıklamalarıyla gündem olmuştu.

Süleyman Soylu'nun "Peker'den 10 bin dolar alıyor" açıklamalarının ardından bu kişinin AKP eski milletvekili ve halen MKYK görevinde bulunan Metin Külünk olduğu ortaya çıkmıştı.

Çeteci Peker, Külünk'ün talimatıyla Hürriyet gazetesine baskın düzenlediğini açıklamıştı.

Peker aynı zamanda, Erdoğan ile ilgili yayınlayacağını açıkladığı videoyu, ABD Başkanı Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi yayınlamaması için Metin Külünk'ün ricada bulunduğu açıklaması yapmıştı.

Peker, dinlemeye takılmamamak için Külünk'ün damadının telefonundan kendisini aradığını açıklayarak halen AKP'liler ilişkilerin sürdüğünü de itiraf etmişti.