27 Eylül 2024 Cuma

Aileleri, sevk edilen tutsaklardan haber alamıyor

Depremde büyük zarar gördüğü için tahliye edilen Türkoğlu 2 No'lu L Tipi ve İslahiye T Tipi hapishanelerindeki tutsakların hangi hapishanelere götürüldüğüne dair ailelere haber verilmiyor.

Depremin ardından boşaltılan Maraş Türkoğlu 2 No'lu L Tipi ve İslahiye T Tipi hapishanesindeki tutsakların bir kısmının nerede tutulduğu öğrenilemedi. Tutsakların bazılarının ailelerini günler sonra aramasına izin verilirken, depremin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bazı tutsakların hala aileleriyle iletişim kurması engelleniyor.

'GÜVENLİK' BAHANESİ
Sevk edilen tutsaklardan Yusuf Şahin'in ailesi günlerdir çocuklarından haber alamadıklarını belirterek, "Kimi tutuklular ailelerine ulaşmış ancak biz hala çocuğumuza ulaşamadık. Defalarca cezaevini aradık ancak yetkililer 'güvenlik' gerekçesiyle bize herhangi bir bilgi vermedi. Konya Ereğli, Antalya ve Kırşehir'deki cezaevlerini arıyoruz ancak cevap vermiyorlar" diye konuştu.

İSLAHİYE HAPİSHANESİ BİLGİ VERMİYOR
Antep'te bulunan İslahiye T Tipi Hapishanesinden sevk edilen Yunus Emre Ergin'in annesi Serap Ergin de oğlundan haber alamadığını söyledi, cezaevi müdürü ve Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Hapishaneyi aradıklarında tutsakların durumunun iyi olduğunun söylendiğini ancak görüşmelerine izin verilmediğini anlatan Serap Ergin, "Cezaevi her defasında bizi farklı gerekçelerle geçiştiriyor. Verdikleri bilgiler birbirleriyle çelişiyor. Bazen tutukluların durumu iyi diyor, bazen de cezaevinde oluşan hasardan dolayı sevk edildi diye bilgi veriyorlar. Fakat nereye götürdüklerini bile söylemiyorlar. Cezaevi telefonlarımıza artık cevap dahi vermiyor. Depremden 7 gün geçti bir bilgi alamıyoruz. Sevk edilip edilmediğini bilmiyoruz. Yaşamını yitirip yitirmediğini bilmiyoruz. Nerede olduklarını bilmiyoruz ve yollar kapalı olduğu için biz de gidemiyoruz" dedi.

'YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPSIN'
Endişeli olduklarını dile getiren anne Ergin, şunları söyledi: "Yaşanan depremden sonra yetkililer çıkıp depremin olduğu yerlerdeki cezaevlerinde bir açıklama yapması gerekirdi ancak bir açıklama yok. Bakanlık, cezaevi ve savcılıklar bu konuda sessiz, kimse çıkıp bize bir bilgi vermiyor. Bir haftalık tedirginliğimizi hiç kimse gidermedi. Kaygımız büyük tutuklu aileleri olarak bütün kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."