27 Eylül 2024 Cuma

Aileleri Buluşturuyoruz kampanyası başlatıldı

"Aileleri buluşturuyoruz biz'ler dayanışmaya" kampanyasına ilişkin bilgilendirme yapan Amed Kriz Koordinasyon Merkezi, kampanyanın amacının depremzedeler ve halklarla yoldaş olmak, tüm imkanları bölüşmek olduğunu kaydetti.

Amed Kriz Koordinasyon Merkezi, "Aileleri buluşturuyoruz biz'ler dayanışmaya" kampanyası başlattığını duyurdu. Koordinasyon Merkezi'nin Kayapınar ilçesinde bulunan HDP Yerel Yönetimler Bürosu'nun salonunda düzenlenen basın toplantısı metnini HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren Kürtçe ve Türkçe okudu.

Açıklamanın yapıldığı salona Kürtçe ve Türkçe "Aileleri buluşturuyoruz biz'ler dayanışmaya" pankartları asıldı.

'SAHADA 3 BİNİN ÜZERİNDE GÖNÜLLÜ VAR'
Depremlerin üzerinden 17 gün geçtiğini hatırlatan Gündüz, iktidarın halkları ölüme mahkum ettiğini söyledi. HDP'nin yardımlarının engellenmesine rağmen ihtiyaçları halklara ulaştırdıklarını belirten Gündüz, çalışmalara ilişkin şunları aktardı: "Kriz Koordinasyonu olarak, deprem bölgelerindeki sandık kurulu üyelerimiz oluşturduğumuz komisyonumuz tarafından arandı. Şu ana kadar 10 binin üzerinde sandık kurulu üyemizle 2 bine yakın muhtarla iletişime geçilerek yaşadıkları yerlerdeki hasar tespitleri ve talepleri alınarak il kriz koordinasyonlarımıza iletiliyor. Yine iletilen sorunların çözüm sürecini yakından takip ediyoruz. Depremin ilk gününden itibaren ülkenin dört bir yanından on binlerce gönüllü seferber olmuştur. Şu an hala sahada 3 binin üzerinde gönüllü deprem bölgelerinde kriz koordinasyonumuz ile birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Yine deprem bölgesindeki, sivil toplum kuruluşlarının, kadınların, gençlerin, emek ve meslek örgütlerinin dayanışma ağları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

'YOLDAŞ OLMAK VE İMKANLARI BÖLÜŞMEK İSTİYORUZ'
"Aileleri Buluşturuyoruz" kampanyasının ise Gündüz, aileler ve halklar olarak buluşmak, depremzedelerle dost, yoldaş olmak ve imkanları bölüşmek olduğunu söyledi. "Dayanışmak isteyen yurttaşlarımızı depremzede ailelerle buluşturmayı ve aralarında köprü olmayı hedefliyoruz" diyen Gündüz, şöyle devam etti: "En az 4 ay olmak üzere bir depremzede ailenin geçiminin sağlamak isteyen aileler ile köprü olacağız. İşini, ailesini, evini kaybetmiş bir yurttaşın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Kampanyadaki amacımız sadece yurttaşlar arasında maddi olarak bir bağ kurmak değil bununla beraber manevi yani kalıcı bağlar kurmak istiyoruz. Yurttaşların çocuklarının birbirine mektup yazdığı, telefonlaştığı derdini tasasını ve umudunu paylaştığı kalıcı bir dostluğa vesile olmak istiyoruz. Deprem felaketi nedeniyle zor durumda olan yurttaşlarımızla, dayanışmada bulunmak isteyen ailelerle omuz omuza yaşamı yeniden inşa edeceğiz. Yaraları hep birlikte saracak, yaşamı birlikte kuracağız, diyerek bugün kampanyamızın startını vermek istiyoruz. Başlattığımız kampanyanın Avrupa ayağı ile ilgili olarak partimizin Brüksel Temsilciliğimiz de kamuoyuna yapacağı bir açıklamayla detaylı bilgilendirmede bulunacaktır."