27 Eylül 2024 Cuma

'Ahmet ve Firat yoldaşın yolundan ilerleyerek zafere erişeceğiz'

İşgalci Türk burjuva devletinin 3 Ocak'ta Hesekê'de gerçekleştirdiği SİHA saldırısında ölümsüzleşen MLKP komutanları Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu 40. gününde anıldı. TKŞ, JKŞ, CKŞ üyeleri Kobanê ve Hesekê'deki şehitliklerin yanı sıra TKŞ binasında anma etkinlikleri düzenlendi.

MLKP komutanları Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu (Firat Newal) ölümsüzlüklerinin 40. gününde Rojavalı komünistler tarafından Kobanê ve Hesekê'de anıldı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyeleri Hesekê'de MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in mezarları başındaydı. Mezar başlarında mum yakan, saygı duruşunda bulunan Rojavalı komünistler, TKŞ binasında anma etkinliği düzenledi.

MLKP Merkez komitesi Zeki Gürbüz ve MLKP komutanların Özgür Namoğlu'nun anmak için gerçekleştirilen etkinlikte, JKŞ Sözcüsü Fadya Sido, TKŞ temsilcilerinden Cemil Sidwo ve CKŞ temsilcilerinden Destan Serhat söz aldı.

Yapılan konuşmalarda Türk burjuva devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye ve devrimci komünist öncülere dönük tasfiye saldırılarına dikkat çekildi. Saldırılara karşı devrimi savunma ve mücadeleyi yükseltme sözü verildi. Anmada "Şehid namirin" sloganı atıldı.

KOMÜNİST KOMUTANLAR KOBANÊ ŞEHİTLİĞİNDE ANILDI
Kobanê'de Şehit Dicle mezarlığında bulunan MLKP şehitlerinden Paramaz Kızılbaş'ın mezarı başında anma etkinliğinde bir araya geldi. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmada, "Ahmet ve Firat yoldaşların yokluğunda mücadelemize devam ediyoruz. Onların yolundan ilerleyerek zafere erişeceğiz" denildi.

'KÜRDİSTAN KATLİAMLAR VE DİRENİŞİN TOPRAKLARIDIR'
"Dün buradaydık, işte bugün de buradayız. Yarın daha çoğalacağız" denilen konuşmada, Kürdistan topraklarındaki katliamlara ve direnişlere dikkat çekildi. Konuşmada, "Kürdistan toprakları, kıyım ve katliam toprağıdır. Toplu katliamlar ve soykırım saldırıları tarih boyu devam ediyor. Sömürgeci Türkiye, İran, Irak, Suriye devletleri dört parça Kürdistan üzerinde Kürt halkını on yıllardır katliamla bastırmaya çalışıyor. Diğer yandan Kürdistan direniş toprağıdır, katliamlara karşı başını eğmiyor, teslim olmuyor, direniş bayrağını indirmiyor. Bu da bizim zaferimizdir" ifadelerine yer verildi.

'DEPREMDEKİ KAYIPLARIN SORUMLUSU FAŞİST TÜRK DEVLETİDİR'
6 Şubat'ta Kuzey Kürdistan, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremdeki kayıplara işaret edilen konuşmada, "Türk, Kürt, Arap halklarımız yeni bir toplu katliamla büyük acılar yaşadı. Bilmelisiniz ki, bu katliamın sorumlusu deprem değildir, tedbir almayan, sorumluluklarını yerine getirmeyen faşist Türk devletidir. Çürük inşaatlar, eksik malzeme ile yapılan binalar halkımızın başına çöktü. Halklarımız canları ile birlikte her şeylerini kaybetti. Bunun suçlusu Erdoğan ve sömürgeci Türk faşizmidir" denildi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük yapılan emperyalist komplo ve İmralı zindanında uygulanan tecride de dikkat çekilerek, "Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan uluslararası bir komplo ile esir alındı ve 24 yıldır İmralı'da rehin tutuluyor. Öcalan'a uygulanan tecridi kınıyor, Kürt halk önderinin özgürleştirilmesini istiyoruz" denildi.

Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in yolundan yürüdükleri kaydedilen konuşmada, "Asla şehitlerimizin yolundan ayrılmayacağız" vurgusu yapıldı.

Anma "Şehid namirin" sloganları ile sona erdi. Ardından Rojava halklarının bir geleneği olarak şehitlikte şeker dağıtıldı.