26 Eylül 2024 Perşembe

Ahmet Cengiz hakkındaki haberlere erişim engeli getirtti

Aşırı hız nedeniyle bir motokuryenin ölümüne neden olan Ahmet Cengiz, kusurlu olduğu ortada olmasına rağmen hakkında verilen beraat kararına ilişkin haberlere erişim engeli getirtti.

İktidarın milyarlık kamu ihaleleriyle ihya ettiği Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in oğlu Ahmet Cengiz, 2015 yılında Kısıklı'da bir motokuryenin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili verilen beraat kararına ilişkin habere erişim engeli getirtti.

Motokurye Musa Akan'ı lüks cipiyle çarpıp öldüren ve hakkında açılan davada beraat eden Ahmet Cengiz, "Sinan Çetin'in oğlundan sonra Mehmet Cengiz'in oğlu da..." başlıklı haberin kaldırılmasını istedi. Haberde ismine yer verilen, yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin de, lüks aracı ile çarptığı araçta polis İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olmuştu. Alagöz'ün eşi davadan vazgeçmiş ve Çetin ailesinden 1,5 milyon liralık kan parası aldığı iddia edilmişti.

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre; Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Temmuz 2015'de meydana gelen kazada motokurye Ayhan Mutlu'nun yolcu indirip bindiren minibüse çarptığı, Cengiz'in de onu çok yakından takip ettiği ve aşırı hızlı olduğu için devrilen motosikletten düşen Musa Akan ve Ayhan Mutlu'ya çarptığı, kusurlu olduğu belirtildi. Cengiz için 2-15 yıl, Mutlu için 2-6 yıl hapis cezası istendi. Savcılık, Ahmet Cengiz'i cipi ile motokuryeyi fazla yakından ve hızlı gitmekle suçlasa da, mahkeme ölümlü kazada kusuru olmadığı gerekçesiyle ünlü işinsanının oğlu için beraat verdi. Mahkeme Heyeti, sanık Cengiz'in kazada kusuru bulunmadığı iddiasıyla beraatine karar verdi. Mutlu'yu 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme bu cezayı da, 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi.