27 Eylül 2024 Cuma

AGİF'in topladığı yardımlar yola çıktı

Depremin ardından halkla dayanışmak için çalışma başlatan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu toplanan yardımları deprem bölgesindeki halkla buluşturmak için yola çıkardı.

Depremin ardından halkla dayanışmak için Avrupa'da da çalışma yürütülüyor. AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) başlattığı seferberlik sonucunda Mannheim'da topladığı yardımları deprem bölgesinde halkla buluşturmak için tırlara yükleyerek yola çıkardı.

Çadır, kömür, içecek ve yiyeceklerden oluşan temel gıda maddelerinin bulunduğu yardımları toplamaya devam eden AGİF üyeleri, maddi yardım örgütlemek için ev ev geziyor, sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunuyor.

Almanya'nın Köln, Wuppertal, Mannheim'da halk toplantıları yaparak dayanışma ağları, deprem koordinasyonu ve komiteleri kuran AGİF üyeleri, Duisburg, Frankfurt, Köln ve Hamburg'da maddi yardımları toplamayı sürdürürken, AKP-MHP iktidarının halkı ölüme terk eden yaklaşımlarını teşhir eden eylemler gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesaplarından da "Gün insandan, onurdan yana olan herkesin depremzedeler için ayağa kalkma, harekete geçme günüdür" çağrısı yapan AGİF, "Depremde binlerce insan yaşamını yitirirken on binlerce insanımız göçük altında kaldı. Faşist şeflik düzeni afet bölgesi yerine OHAL ilan ederek seferberlik içerisine girmek yerine her geçen dakika artan ölümlerin seyircisi konumunda.
Yardım gönüllülerinin ve HDP'nin, devrimci kurumların, Alevi dernekleri ve yöre derneklerinin yardımlarına da el koyan faşist şeflik ve onun kolluk güçleri bir yandan da Kürt halkını, devrimcileri, sosyalistleri, dayanışmacı güçleri parmak sallayarak tutuklama ile tehdit ediyor" dedi.

AGİF, Avrupa'da bulunanlara maddi yardım yapabilmeleri için hesap numarası da paylaştı:
IBAN: DE69 3701 0050 0983 1415 04
BIC: PBNKDEFF