29 Eylül 2024 Pazar

AGİF 28. Kongresini gerçekleştirdi

Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu 28. Kongresini topladı. Kongrede, emperyalist savaşa, Kürdistan'ın işgaline ve yoksullaşmaya karşı mücadele yöntemleri ve araçları üzerine tartışma yapıldı.

AVEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu (AGİF) 28. Kongresini Almanya'nın Köln kentinde topladı. "Emperyalist savaşa, Kürdistan'ın işgaline ve yoksullaşmaya karşı örgütlenelim" şiarı ile gerçekleşen kongrede yeni yönetim seçildi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını AVEG-KON Eşbaşkanı Serpil Aslan yaptı.

'ÖRGÜTLÜ MÜCADELEDEYE DAHA FAZLA SARILMALIYIZ'
Yoksulluğun, krizin, emperyalist savaşların halkları kamplaştırma saldırıları karşısında örgütlü mücadeleye her zamankinden daha fazla sarılması gerektiğinin altını çizen Aslan, Türkiye ve Kürdistan'dan Almanya'ya kadar mücadele alanlarının iç içe geçtiğini, sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek için göçmen işçi ve emekçilerin mücadele etmesinin önemine işaret etti. Aslan ayrıca Rojava'dan İran'a kadar direnen halklarla dayanışmayı büyütmenin önemine vurgu yaptı.

AGİF'in bir yıllık döneminde yürüttüğü faaliyetlere ilişkin sinevizyon gösterimin ardından Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, genç kadın örgütü Zora ve Pride Rebellion temsilcileri konuşma yaptı.

SKB: AGİF İLE DEVRİMCİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ
SKB temsilcisi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı yeni dönemde AGİF ile devrimci işbirliği temelinde mücadeleyi büyüteceklerini belirterek, AGİF'e başarılar diledi.

Young Struggle, Zora ve Pride Rebellion temsilcileri de Almanya'da artan yoksulluk ve ekonomik krize karşı emekçilerin mücadele olanaklarının arttığını, 30 yıllık deneyime sahip AGİF'in bu süreçte kavgayı büyüteceğinden emin olduklarını vurguladılar.

'KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ'
AGİF 28. Kongresinde gelecek dönem perspektiflerine ilişkin sunumun ardından delegeler önerilerini sundu. Dünyadaki enerji krizinin en çok emekçileri vurduğu, faturaların ödenemez hale geldiğini belirten delegeler, özellikle Almanya'da emekçi solun ortak mücadele olanaklarının geliştiği bu dönemde göçmenler cephesinden AGİF'in etkili bir rol oynayabileceğine vurgu yapıldı.

Kongrede emperyalist savaşlara, Kürdistan'ın işgaline ve yoksullaşmaya karşı sokak mücadelesini öne çıkaran kampanya tarzında bir örgütlenme çalışması yapılması önerisi yapıldı. Ayrıca, sokak mücadelesini büyütürken, işçi ve emekçilerin mevzilerini genişletecek kurumsallaşma faaliyetine gidilmesi önerisi öne çıktı.

Kongre, yeni dönem yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından sona erdi.