27 Eylül 2024 Cuma

AFAD'ın 'muhtar yardımını' görüntüleyen kadın darp edildi

Malatya'nın kırsal mahallelerinde AFAD'a başvuran depremzedeler, muhtarlara yönlendiriliyor. Sürgü Mahallesinde rezalete dönüşen yardım dağıtımını görüntüleyen bir kadın, darp edildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı kırsal mahallelerde HDP ve gönüllülerin halkla dayanışması engellenirken, iktidar muhtarları devreye koymaya başladı. Depremde evlerdeki çatlaklar dışında zarar görmeyen kırsal Sürgü Mahallesi'nde AFAD tarafından muhtara teslim edilen yardımların dağıtımı sırasında çekilen bir görüntüde, malzemelerin bir kısmının rastgele sokaklara atıldığı görülüyor.

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre bu durumu telefonuyla görüntüleyen genç bir kadın, köye gönderilen yardımların muhtar ve çevresindeki kişiler tarafından dağıtılmasını "talan" olarak değerlendiriyor. Yardımların depremzedelere değil muhtarın çevresine dağıtılmasına tepki gösteren genç kadın, kayıtta olduğu sırada darp ediliyor. Kendisini darp eden kişiyi de teşhir eden genç kadının çektiği görüntünün sonlarına doğru muhtar da kadraja giriyor.

Ayrıca gönderilen yardımların AFAD depolarında toplandığı kentte, halka yardımların muhtar üzerinden yapılacağı belirtildi. "Muhtara gidin, isminizi yazdırın. Yardımlar muhtara teslim edilecek" denilen halk, muhtarların yardımları kendi yakınlarına dağıttığı şikayetinde bulundu.

Muhtarların yardımları hakkaniyetli bir şekilde ulaştırmadığını belirten halk, yardımların yerine ulaşmaması sonucunda insanların mağdur olduğunu anlattı.