27 Eylül 2024 Cuma

AFAD'ın çadır kentinde karbonmonoksit zehirlenmesi yaşandı

AFAD'ın Adıyaman'da kapalı pazar alanında kurduğu çadır kentte iki sağlık emekçisi karbonmonoksit zehirlenmesi yaşandı. TTB, çadır kentlerin kapalı alanlara kurulmaması, çadırlar arasında mesafe bulunması gerektiğini hatırlatarak, su baskını, yangın ve salgın riskine işaret etti.

Maraş merkezli iki büyük depremin ardından günlerce deprem bölgesine gitmeyen devlet, halkın dayanışmasını engellerken, depremden zarar gören halka uygun yaşam alanları kurmuyor.

TTB: ÇADIR KENTLER KAPALI ALANLARA KURULMAMALI
Adıyaman'daki Yenimahalle pazar alanına kurulan çadır kentte güvenli barınma ve ısınma olanakları sağlanamamasından kaynaklı iki sağlık emekçisi karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadı.

Üstü kapalı alandaki çadır kentte, soba dumanının birikmesi sonucu yaşanan olayı duyuran Türk Tabipleri Birliği (TTB), çadır kentlerin kapalı alanlara kurulmaması uyarısında bulundu.

'TEMİZ SU ERİŞİMİ YOK'
TTB, 400-450 kişilik çadır kentte sadece iki tuvalet kabini bulunduğunu, temiz su erişimi olmadığına da dikkat çekti.

'AFAD'IN ÇADIR KENTLERİ GÜVENLİ DEĞİL'
Çadır kentin açık alandaki bölümünde de hem çadırlar arası mesafenin az olduğu hem de çadırların etrafına küçük su kanalları oluşturulmadığına dikkat çeken TTB, "Deprem bölgesindeki birçok çadır kentte gördüğümüz bu sorunlar; su baskını, yangın ve salgın hastalık gibi riskleri büyütmektedir. AFAD, geçici barınma alanlarını kurallarına uygun bir şekilde düzenleyerek depremzedeler ve sağlık çalışanları için güvenli hale getirmelidir" diye uyardı.