27 Eylül 2024 Cuma

AFAD maden işçilerinin çalışmalara katılmasını saatlerce engelledi

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kınık'tan Malatya'ya giden maden işçilerinin çalışmalara katılması, AFAD tarafından saatlerce engellendiğini anlattı. İşçilere barınmaları için çadır da vermeyen AFAD, sadece halka su dağıtmalarını istedi.

Maraş merkezli iki büyük depremin ardından 9 Şubat günü Malatya'ya giden maden işçilerinin arama kurtarma çalışmalara katılması saatlerce engellendi. Artıgerçek'te yer alan Yağmur Kaya'nın haberine göre; İzmir'in Kınık İlçesinden 9 Şubat akşamı Malatya'ya giden 40 maden işçisi, havalimanında iki saat bekletildi.

Ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gittiklerini anlatan maden işçileri, bir sorumlunun kendilerine şimdilik yapabilecekleri bir şey olmadığını ve enkaz alanında depremzedelere su dağıtımı yapabileceklerini söylediğini aktardı.

Bir madenci, "Bize gidin su dağıtın denildi. Biz geldikten sonra burada (Kırçuval Otel) enkaz çalışmaları hız kazandı, insanları enkazdan çıkardık" dedi.

Bir maden işçisi de AFAD'ın kendilerine çadır vermediği için Malatya Büyükşehir Belediyesine ait otobüsü kullanmaya başlatıklarını aktardı. Otobüsü dinlenmek ve ekipmanlarını yerleştirmek için kullandıklarını anlatan maden işçisi, Kırçuval Oteli'nin enkazı altında dört kişiyi ölü olarak çıkardıklarını, üç kişiyi ise kurtarmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Otel enkazında Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin voleybol oyuncularının da olduğunu belirten bir maden işçisi de insanları enkaz altından çıkarmak için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.