27 Eylül 2024 Cuma

AFAD çadırında travmayı tetikleyici oyuncaklar dağıtıldı

Psikologların uyarılarına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Antakya'daki AFAD çadırında çocuk depremzedelere oyuncak itfaiye seti dağıttı. Günlerce deprem bölgesinde, arama kurtarma çalışmalarında itfaiyecileri gören çocuk depremzedelerin travmalarının tetiklenme tehlikesi söz konusu.

Çok sayıda kenti yıkan depremlerde en çok çocuklar zarar gördü. Travma yaşayan depremzede çocukların birçoğu henüz yaşadıklarının şokunu atlatamazken, sayısız çocuk depremlerde iktidarın ihmalkarlığı sonucu ailesini kaybetti.

Depremin ardından dayanışmalar sürerken psikologlar çocukların oyuncağa, boyama kitabı ve boyama kalemi gibi malzemelere ihtiyacı olduğunu duyurdu. Ancak travmayı tetikleyecek dozer, kamyon, vinç gibi şeylerin gönderilmemesi konusunda da özellikle uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Antakya'daki AFAD çadır alanında depremzede çocuklara itfaiye araç seti dağıttı. Deprem alanında, enkaz çalışmalarında sürekli itfaiyecileri gören çocukların bu oyuncaklar yüzünden travmasının tetiklenme tehdidi söz konusu.