27 Eylül 2024 Cuma

Adıyaman'daki HDP'li vekiller acil ihtiyaçlar konusunda uyardı

Depremde büyük bir yıkım ve can kaybı yaşanan Adıyaman'da toplanan dayanışma malzemelerinin dağıtımı konusunda çalışan HDP milletvekilleri, ulaştırılan malzemelerin dağıtımı konusunda kamyonet ve pikap sahiplerine çağrıda bulunarak malzemelerin gönderilmeden tasniflenmesine uyarısında bulundu.

Depremin büyük yıkım yarattığı Adıyaman'a giden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Şevin Coşkun, Sait Dede, Kemal Bülbül ve Necdet İpekyüz, dayanışma malzemeleri ihtiyaçları, gönderilme biçimi ve malzemelerin toplandığı alanındaki ihtiyaçlara dair uyarılarda bulundu.

Adıyaman'a ulaşan dayanışma malzemelerinin tasnifi ve dağıtımını koordine etmeye çalışan HDP milletvekilleri özellikle kışlık çadır, battaniye, yastık, ısıtıcı, jeneratör, sağlık malzemesi, bebek bezi ve maması yardımlarının ulaştırılması çağırısında bulundu.

Hakkari Milletvekili Sait Dede, gelen malzemelerin halka sağlıklı şekilde dağıtımının sağlanması için kamyonet ve pikap sahibi olanları deprem alanlarına çağırarak, yardımların köylere ulaştırılmasının sağlanması için katkı sunmalarını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise şunları söyledi: "Deprem zamanlarında en önemli şey dayanışmadır. Tasnif edilmemiş çok sayıda yardım malzemesi buraya ulaştı. Gönüllü arkadaşlar tasnif etmekte çok zorlanıyor. Dayanışma örgütleyen herkese açık çağrımız, malzemeleri gönderirken öncelikle tasnife önem verelim. Ambalajlı yiyecek ve hijyen malzemeleri de ayrı kutular halinde gönderilmeli. Kumanya şeklinde, bir aileye yetecek şekilde kutular halinde gönderelim."

HDP'li Kemal Bülbül de, dayanışma için Adıyaman'a gelen gönüllülere teşekkür etti, Türkiye'nin dört bir yanından dayanışma örgütlendiğine dikkat çekti. Bülbül, gönüllülerin can havliyle çalıştığını, geceleri uyuyamadığını, çok yorulduğunu, yardımların tasniflenerek gönderilmesinin işlerini kolaylaştıracağına işaret etti.