27 Eylül 2024 Cuma

Adıyaman'da cenazeler toplu mezarlara defnediliyor

Depremin 9. Gününde Adıyaman'ın Besni ilçesinde enkazdan çıkartılan cenazelerin toplu mezarlara kayıt yapmadan defnedildiği açığa çıktı.

Maraş, Antep merkezli yaşanan iki depremin ardından büyük yıkım yaşayan AFAD da dahil yardımların ulaşmadığı kentlerden biri Adıyaman. Depremin 9. gününde enkazlardan çıkartılan cenazelerin poşetlere sarılmış olarak topluca gömüldüğü açığa çıktı.

ANF'de yer alan habere göre; mezarlıkta çalışan bir gönüllünün çektiği görüntülerde, faşist Türk ordusu asker ve görevlilerinin kepçelerle açtığı toplu mezarlara cenazelerin gömüldüğü görülüyor.

Çekilen görüntülerde ailelerden kimsenin olmaması Türk devletinin ölü sayısını gizleyerek depremde açığa çıkan gerçekleri maniple edeceği fikrini de güçlendiriyor. Defin işlemlerine yardım eden bir gönüllünün aktardığına göre ölenlerin bazılarının mülteciler olduğu yönünde. Mülteciler dışındaki cenazelerin Türk polisinin web sistemine yüklendiği, sistemin bir süre sonra açılıp, depremde yakınlarını kaybeden kişilerin yakınlarının cenazelerini teşhis etmelerinin planlandığını belirtti.