27 Eylül 2024 Cuma

Adıyaman Valisi istifa etti

Depremde binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da üç yıldır görev yapan Vali Mahmut Çuhadar istifa etti. Çuhadar, istifasına sağlık sorunlarını gerekçe yaptı. Vali Çuhadar'ın, depremin ardından Menzil tarikatından yardım istediği ortaya çıkmıştı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa ettiğini duyurdu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Çuhadar'ın sağlık sorunları istifaya gerekçe olarak sunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş durumdayım. 06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına inancım tamdır. Adıyaman ve Adıyamanlı hemşehrilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcı olsun."

Adıyaman Valisi, deprimin ikinci gününde, binlerce insanın enkaz altında ölüme terk edilmesine tepki gösteren depremzedelere gülmüş ve büyük tepki almıştı. "Adıyaman sahipsiz" sloganını atan depremzedelere gülen Çuhadar'a bir kadın, "Neye gülüyorsun sen ya neye gülüyorsun" diye isyan etmişti.

Yaklaşık 10 bin konutun yıkıldığı, ağır hasar aldığı Adıyaman'da Vali Çuhadar'ın depremin ilk günü "Üç-beş bina yıkıldı, burada sorun yok" diye rapor verdiği de ortaya çıkmıştı. 

Maraş merkezli depremlerin sabahında Maraş ve Elbistan'a Koordinatör Vali olarak atanan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bugün yeni bir kararla aynı görev için Adıyaman'a görevlendirilmişti.

VALİ MENZİL TARİKATINDAN YARDIM İSTEMİŞTİ
Menzil tarikatı şeyhlerinden Seyyid Saki Elhuseyni, depremin ardından bir valinin kendilerinden yardım istediğini açıklamıştı. Adıyaman'da örgütlenen tarikattan yardım isteyen valinin Mahmut Çuhadar olduğu öne sürülmüştü.