26 Eylül 2024 Perşembe

Adıyaman, Malatya ve Urfa'yı sel bastı

Adıyaman, Malatya ve Urfa'da etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle sel sularına kapılanlar, hayatını kaybedenler oldu. Urfa'da alt geçitte mahsur kalanlar kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışırken Urfa halkı Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'e tepki göstererek, kovdu.

Adıyaman'da sağanak yağışın ardından bir konteyner suya kapıldı. Bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi ise kayıp.

TÜNELDE KALAN 6 KİŞİDEN BİRİ YÜZEREK KURTULDU
Urfa'da dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi'nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu'nda su birikintileri oluştu. Haliliye ilçesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki ay önce açılışı yapılan 150 metre uzunluğundaki Abide Kavşağı Tüneli'nde 2'si itfaiye personeli toplam 6 kişi sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan 6 kişiden biri kendi imkanlarıyla yüzerek kurtuldu. Abide Kavşağı'nda hala birçok sürücünün araç içinde kurtarılmayı beklediği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BEYAZGÜL'Ü HALK KOVDU
Tünelde mahsur kalanlar için saatler sonra dalgıçlar getirildi. Arama kurtarma çalışmalarını izlemeye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin  Beyazgül, çevrede toplanan halk tarafından yuhalanarak alandan uzaklaştırıldı. Beyazgül'ün korumasının halka silah çektiği söylentisi üzerine öfke daha da büyüdü. Bayazgül, polis tarafından alandan kaçırılarak aracına bindirildi. Arama kurtarma çalışmasının sürdüğü Abide Kavşağının etrafında binlerce kişi birikmiş ve belediye başkanlarına, iktidara tepki gösteriyor.

Öte yandan Kentin Karakoyun deresi de (kanalizasyon deresi olarak biliniyor) taştı. Derenin taşması sonrası Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi, Piaza AVM, Sigorta Mahallesi ve Süleymaniye Mahallesinin bir kısmı sel suları altında kaldı. Arkeoloji müzesinin deposundaki eserlerin zarar gördüğü gelen bilgiler arasında. Su taşkınının olduğu bölgede 6 kişinin sele kapıldığı ileri sürüldü. Yine Halatlı Bahçe Sokağında Mancı Deresi taştı. Dere boyu evler su altında kalırken, çok sayıda araç da sel sularına kapıldı.

YOL ÇÖKTÜ
Hilvan-Bozova karayolu sel nedeniyle çöktü.

BEŞ KİŞİLİK SURİYELİ AİLE YAŞAMINI YİTİRDİ
Tandoğun Mahallesinde Yavuzlar Apartmanının bodrum katında beş kişilik bir Suriyeli aile selsularında boğularak yaşamını yitirdi.

Malatya'da ise Doğanşehir ilçesinde dere taştı. İlçe merkezindeki Vahap Küçük Meydanında bulunan çadırlar ve ilçe merkezindeki evler su altında kaldı. Can kaybının yaşanmadığı sel taşkınında 2 depremzede soba zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırıldı.