29 Eylül 2024 Pazar

Adana'da MLKP şehitleri anıldı

MLKP şehitleri Sağaltıcı ve Tekin için Adana'da düzenlenen anmada, şehitlerin mücadele hayatının bir ayna olduğu kaydedildi. Anmada, "Yol yürümeye devam edeceğiz" denildi. 

Ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin Adana'da anıldı. ESP ve SGDF üyelerinin düzenlediği anma devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

MLKP şehitlerinin mücadele hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından yapılan konuşmalarda ölümsüz savaşçılara devrim yinelendi.

Konuşmalarda ölümsüz savaşçıların, ölümsüzlükleriyle savaş partisi gerçekliğini ifade ettikleri belirtildi. Konuşmalarda, "Şenol yoldaş en zor süreçlerde kopuşlar ve sıçramalar yaşadır, tıpkı parti gibi. Bizler de bu zor ve kritik dönemin devrimcileri olarak büyük kopuşlar ve sıçramalar yaratmalıyız. Ölümsüzlerimiz birer ayna misali, her baktığımızda devrim için ne yaptığımızı gösteriyor, sorgulatıyor. Daima ölümsüzlerimize bakarak birer çizgi devrimcisi olma iddiasıyla yolu yürümeye devam edeceğiz" denildi.