27 Eylül 2024 Cuma

'Adalet Yürüyüşüne' polis saldırısı: 20 kişi gözaltına alındı

Müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya'nın yapmak istediği "adalet yürüyüşüne" polis saldırısı sonucu en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar arasında Grup Yorum üyeleri için "adalet" talebinde bulunanlarda var.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencilerinden Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya ile adalet talebinde bulunan çok sayıda kişi, Güvenpark'ta "adalet yürüyüşü" gerçekleştirmek istedi. Adalet yürüyüşüne destek olmak için HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile Grup Yorum üyeleri için adalet isteyenler de katıldı.

Ancak Güvenpark'ta bir araya gelmek isteyenlere polis izin vermeyerek saldırdı. Polisin saldırısında Melek Çetinkaya ile birlikte en az 20 kişi gözaltına alındı.

HDP MİLLETVEKİLİ DARP EDİLDİ
Polis saldırısında HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu darp edildiğini belirterek, "Müdahale esnasında paltom boydan boya yırtıldı. Ben İçişleri Bakanına sesleniyorum: Zulümle eline hiçbir şey geçmez. Bu insanların yasal hakkını gasp edemezsiniz" dedi. Gergerlioğlu, parkta bekleyen insanların gözaltına alındığını söyleyerek, "Melek Çetinkaya'nın eylemi engelleniyor. Biz de destek amaçlı buraya geldik. Biz burada beklemeye devam ediyoruz. İnsanlar parkta ayakta beklerken götürülüp gözaltına alınıyor. Sebep ise eyleme destek olacak olmalarıdır" diye konuştu.