29 Eylül 2024 Pazar

Adalet arayışında 571. gün

Adalet Nöbetinin 571. gününde olan Şenyaşar ailesi, adalet olmadığı için zulmün sürdüğünü kaydetti. Aile, hiçbir düzenin zulümle ayakta kalamayacağını söyledi. 

Emine ve Ferit Şenyaşar'ın adalet arayışı sürüyor. 2018 Haziranında Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a oy vermeyi reddettiği için Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ve katliamdan ağır yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar 571 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbetinde. 

Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle nöbete evde devam ederken, Ferit Şenyaşar sabahın erken saatlerinde adliye önündeki "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda yerini aldı. 

"Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartla Ferit Şenyaşar nöbeti sürdürürken, ailenin sosyal medya hesabından "Büyük yürüyüş" etiketiyle, "Urfa'da adalet yarası kanamaya devam ediyor. Adalet, toprağa gidenleri geri getirmez ama yaralanan vicdana merhem olur. Adalet olmadığı için zulüm devam ediyor. Tarihte hangi düzen zulmederek ayakta kalmış!" denildi.