27 Eylül 2024 Cuma

50 kişiye 'deprem' soruşturması

Elazığ depreminin sonrası sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bu isimler arasında oyunca Berna Laçin de bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Elazığ depremi sonrası "provokatif paylaşım yaptığı" iddiasıyla 50 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada 50 kişi hakkında "halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ERDOĞAN VE SOYLU HEDEF GÖSTERDİ, SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR BAŞLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 25 Ocak günü "depreme ilişkin sosyal medyada sorumlu davranmayan, başka deprem fotoğraflarıyla panik yaratan kullanıcılar hakkında tahkikat başlatacaklarını" açıklamıştı.

Soylu'nun bu açıklamasının ardından sosyal medyada "provokatif içerik paylaşım" yaptığı iddiasıyla 26 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

BERNA LAÇİN'E SORUŞTURMA
Soruşturma açılan isimler arasında oyunca Berna Laçin de bulunuyor.

Laçin, depremin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın SMS ile yardım çağrısında bulunmasına sosyal medya hesabından "Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine n'oldu?" paylaşımıyla tepki göstermişti.

Ayrıca, depremin ilk olarak 6,8 ardından 6,5 büyüklüğünde olduğu yönündeki açıklamaya ilişkin de "Hop güncelleme 6.5… Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor" mesajını paylaşmıştı.

Soylu'nun açıklamasının ardından Antep'te sosyal medya paylaşımları nedeniyle 2 kişi de gözaltına alınmıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da radyo ve televizyonlardaki "provokatif yorum ve haberler" için inceleme başlattığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün, "Örneğin 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar… Depremi durdurma şansınız var mı?" diyerek sosyal medya paylaşımlarına tepki göstermişti.