29 Eylül 2024 Pazar

34. Uluslararası İzmir Festivali ertelendi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 4 Haziran - 14 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan 34. Uluslararası İzmir Festivali'nin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "34. Uluslararası İzmir Festivali'nin 4 Haziran - 14 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlemeyi planlamıştık. Ancak Covid-19 küresel salgınının yol açtığı koşullar festivalin açıklanan tarihlerde gerçekleştirilmesini mümkün kılmamaktadır" denildi. Festivalin düzenleneceği tarihe ilişkin açıklama yapılmadı.  

ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ
İKSEV'in bu yıl 34'üncüsünü düzenlemeyi planladığı Uluslararası İzmir Festivali'nde her yıl, alanlarında dünyanın en önemli isimleri İzmir'e getirerek Türkiye'nin ve İzmir'in tanıtımı yapılıyor. İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatrosu, Celsus Kütüphanesi, Efes Odeon'un yanı sıra Meryemana Evi, St. Policarp Kilisesi, Agora, Bayraklı Ören Yeri, "Ana Tanrıça'nın Kenti" Metropolis, Büyük İskender'in İzmir'i yeniden kurduğu Kadifekale'yi, çağlar boyunca müzikle tedavinin başkenti olmuş Bergama Asklepion'u, Çeşme Kalesi'ni ve Türkiye'nin ilk yavaş kenti Seferihisar'daki Sığacık Kalesi'ni, kent tarihinin önemli tanıkları olan Ayavukla Kilisesi ile tarihi İzmir Sigara Fabrikasını, Efes Ticaret Agorası gibi tarihi mekânları sanatla buluşturuyor.