27 Eylül 2024 Cuma

25 öğrenciyi istismar eden öğretmene 300 yıl hapis istemi

Antalya’da 25 çocuğa cinsel istismarda bulunan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K.'nın 300 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Antalya Kepez’de bir ilkokulda 25 öğrenciyi taciz eden sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K. hakkında açılan davanın duruşması Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mütalaasını veren savcı, 9 çocuğa karşı cinsel istismar suçundan sanığın beraatini, 2 çocuk için de cinsel amaçlı kişiyi hürriyetten yoksun kılmadan beraat talep etti. Savcı, 14 çocuk için de basit ve nitelikli cinsel istismardan, sanığın 300 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Çocukların ailelerinin avukatları da sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

'300 YIL CEZA VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ'
Duruşmanın ardından açıklama yapan ailelerin avukatlarından Gülşah Ekin Taş, savcının 9 çocuk için sanık hakkında istediği beraat kararını kabul etmediklerini söyledi, "Mütalaaya dayanan verilere göre 300 yıl ceza verilmesini bekliyoruz. Gelecek celse karar verildiğinde inşallah yüreklerimize su serpilir. Biz hakimin ağzından 300 yıl cezayı duymak istiyoruz" dedi.

Antalya Barosu Çocukları Hakları Merkezi Başkanı Serap Ertuğrul, mütalaaya karşı beyanda bulunacaklarını ifade ederek, "Bu dava devam ederken mağdur 4 çocuk daha çıktı. Bu davaların da birleştirilmesini isteyeceğiz. Bununla ilgili süreci yakından takip edeceğiz" diye kaydetti.