29 Eylül 2024 Pazar

14'üncü Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu

14'üncü Uluslararası Hrant Dink Ödüllerinin sahipleri Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Afganistanlı kadın hakları savunucusu Shaharzad Akbar oldu.

14'üncü Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, Hrant Dink'in doğum günü olan 15 Eylül'de 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekanı'nda yapılan çevrimiçi yayınla sahiplerini buldu.

"Ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum ya da organizasyona" verilen ödüllerin bu yıl Türkiye'den sahibi, işkenceye karşı mücadele eden Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) oldu.

TİHV adına ödülü kabul eden Metin Bakkalcı, "Hala ateşin düştüğü yerdeyiz ve orada olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Ödül Türkiye dışından ise Afganistanlı kadın hakları savunucusu Shaharzad Akbar'a verildi. Akbar, "Birbirimiz için ışığı açık tutmanın bir yolunu bulalım. Hrant Dink'in ve Afganistan'daki inanılmaz kadın protestocuların yaptığı gibi adaletsizliğe boyun eğmeden karşı duralım" ifadelerini kullandı.

Hrant Dink Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından yayınlanan tören, müzik dinletisiyle devam etti.