29 Eylül 2024 Pazar

10 Ekim şehitleri İstanbul'da mezarları başında anıldı

10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde DAİŞ'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaşamını yitirenler İstanbul'da bulunan mezarları başında anıldı.

10 Ekim Katliamı'da yaşamını yitirenler İstanbul'da mezarları başında anıldı.

Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda anılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski üyesi ve milletvekili adayı Meltem Kübra Mollaoğlu'nun anma etkinliğine ailesi ve siyasetçiler katıldı. Mollaoğlu için dualar okunurken, mezarına ise çiçekler ekildi. Mollaoğlu'nun annesi ise kızı başta olmak üzere katledilen 104 kişinin faillerinin tam anlamıyla yargılanmadığını ifade etti.

HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay ise "Suruç ve Ankara Katliamı çok iyi biliyoruz ki, '400 sandalye verin bu iş huzur içinde çözülsün' tehdidiyle birlikte gelen saldırılardır. Ve hiçbirimiz bu katliam faillerini, katliama yol açanları asla unutmadık, unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli de Zeytinburnu'nda bulunan Silivrikapı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Deli'nin mezarı başına katliamda katledilenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart asılırken, mezarına da fotoğrafı konuldu. Burada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, adalet ve özgürlük isteyenlerin katledildiğini söyleyen iktidarın katliamlardaki rolüne işaret etti.
 
Vahdettin Özğan, Selim Örs, Azize Onat, Ahmet Katurlu, Cemal Avşar, Ayhan Kaya, Ramazan Tunç ile Fatma Karabulut ise Ümraniye Ihlamurkuyu Mezalığı'nda; Tayfun Benol Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda; Binali Korkmaz Küçükçekmece Kanarya Mezarlığı'nda; Sarıyer Ayazağa Mezarlığı'nda Sarıgül Tüylü, Sultangazi Mezarlığı'nda da Serdar Ben ve Fatma Esen anıldı.