19 Eylül 2024 Perşembe

MLKP/Kürdistan: Yılmaz Behrareş yoldaş şehit düştü, hesabını soracağız!

12 Haziran günü Kobanê'ye yönelik düşmanın alçakça bir saldırısında değerli komutanlarından Yılmaz Behrareş'in (Osman Nuri Ocaklı) ölümsüzleştiğini açıklayan MLKP/Kürdistan, "Adı ve devrimci mücadele mirasını bir an bile aklımızdan çıkarmadan, düşmana olan sonsuz öfkemizle intikamını yarına bırakmayacağımızı belirtiyoruz. O'nun gibi düşmanın üzerine yürümekten asla sakınmayacağız, duraksamayacağız, affetmeyeceğiz. Bu, onlarca şehidimizin ardından şehit Yılmaz Behrareş şahsında yenilediğimiz sözümüzdür. Hesap soracağız" dedi. MLKP/Kürdistan açıklamasında, Yaşasın Rojava devrimi, yaşasın özgür Kürdistan" vurgusu yaptı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)/Kürdistan, 12 Haziran günü  Kobanê kentine yönelik alçakça bir düşman saldırısı sonucu Yılmaz Behrareş'in (Osman Nuri Ocaklı) ölümsüzleştiğini duyurdu.

"Yılmaz Bahrareş yoldaş şehit düştü, hesabını soracağız" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Partimizin değerli komutanlarından, devrim emekçisi Yılmaz Behrareş (Osman Nuri Ocaklı) yoldaşımızı ölümsüzlüğe uğurladık. Yılmaz yoldaş, büyük emekler verdiği Kobanê kentimizde, 12 Haziran günü partimize yönelik alçakça bir düşman saldırısı sonucu şehit düştü. Partimizin, devrim için canla başla mücadele eden yoldaşların, Ocaklı Ailesi'nin, Rojava devrim güçlerinin, işçi sınıfı ve tüm ezilen halklarımızın başı sağ olsun.

'BÜYÜK YÜREKLİ BİR YOLDAŞIMIZI UĞURLUYORUZ'
"Halklarımız; Partimiz; yıllara yayılan devrimciliğiyle büyük bir birikim ve deneyimi, yoldaşlarına ve halka sevgiyle bağlı, enerjisi, üretkenliği ile yoldaşlarına güven veren, büyük düşünen, sınırlara hücum eden, değiştirmeye ve geliştirmeye odaklanan, çözüm gücü olmak dendiğinde akla ilk gelen temel bir devrim kadrosunu kaybetti. Ufkunu büyüten, kuran, yaratan, inşa eden, hatalarıyla ve eksiklikleriyle insan-devrimci olan büyük yürekli bir yoldaşımızı uğurluyoruz.

'İLK ŞEHİDİMİZ SERKAN TOSUN YOLDAŞIN ADINI ALDI'
"Aslen Rize'nin Fındıklı ilçesinden olan Yılmaz Behrareş (Osman Nuri Ocaklı) yoldaşımız, 30 yılı aşkın örgütlü yaşamında, alan örgütlerimizden illegal parti faaliyetlerine kadar partimizin yer altı ve yer üstünde bulunan mücadele alanlarında büyük bir sorumluluk duygusuyla görevler üstlendi. Dur durak bilmeyen, kabına sığmayan, yoldaşlarını tamamlayan, yoldaşlarında tamamlanan bir enerjiyle devrim için dövüştü, ter döktü, emek verdi. Büyük değerler yarattı. Partimizin barikat başlarında, fabrikalarda, işçi-emekçi semtlerinde, özgür alanlarda, dağlarda ve son olarak Rojava devrim topraklarında ateş altında yürüttüğü devrimci kavganın neferi oldu. Rojava'ya geçtiğinde, ilk şehidimiz Serkan Tosun yoldaşın adını aldı, çok sevdiği Karadeniz'i (Kürtçe Behrareş) soyadı olarak belirledi.

'KOBANÊ VE ÇEVRESİNDE ÇALIŞMALARIMIZIN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİ'
"Yılmaz Behrareş yoldaşımız, Türkiye metropollerinde yürüttüğü devrimci faaliyetler nedeniyle uzun yıllar faşizmin zindanlarında kaldı, mücadele etti. Son olarak 10 yıllık tutsaklığının ardından partisinin isteğiyle yüzünü özgür alanlara çevirdi. 2013 yılında Medya Savunma Alanlarına, 2014 yılında Rojava devrim topraklarına geçti. Şimdi işgal altında bulunan Serêkaniyê kentimizde partimizin kök salmasında, Şehit Serkan ve Şehit Sarya taburlarında, Şehit Şengül Boran Parti Okulu'nda, Şehit Alişer Deniz Tugayı'nda, bir dönem görev üstlendiği Rojava Örgütümüz dahil sorumluluk alanlarında komutan ve yönetici olarak, partimizin gelişimi ve devrimci savaşı büyütmek için çalıştı. Rojava devriminin inşasında ve savunulmasında tereddütsüz biçimde roller üstlendi. Partimizin Rojava topraklarına geçen onlarca militanına yol gösterdi. Ölümsüz komutanımız Baran Serhat'ın izinde yürüyen savaşçı ve komutanlar yetişmesi için gece-gündüz kendini sakınmadan koşturdu. Serêkaniyê savaşının ardından Fırat Bölgesi'nde konumlandı, Kobanê ve çevresinde çalışmalarımızın sorumluluğunu üstlendi.

'ROJAVA DEVRİMİNİN SOSYALİZME İLERLETİLMESİ İÇİN DÜŞÜNDÜ'
"Yılmaz Behrareş yoldaşımız, devrim ve komünizm mücadelemizde şehitler kervanına katılan onlarca yoldaşı uğurlamanın acısını yüreğinde hissetti. Her gününü, şehit yoldaşlarımızın intikamını almak için örgütledi. Militan bir partili olarak, enerjisini limitine vardıran bir tempoda en önde koştu. Tüm deneyim ve birikimini partisinin ve devrimin hizmetine sundu. Yanı başındaki yoldaşlarının gelişimine odaklandı, ideolojik, siyasi ve askeri eğitimler verdi. Erkek egemenliğine karşı kadın devrimi çizgisini kendisine rehber edindi. Enternasyonalist devrimci kimliğiyle sosyalist yurtseverlik hattında Kürdistan'ın özgürlüğü ve Ortadoğu devrimine açılan bir kapı olarak Rojava devriminin sosyalizme ilerletilmesi için düşündü, yoğunlaştı ve yüzünü hep geleceğe döndü.

'YAŞASIN ROJAVA DEVRİMİ YAŞASIN ÖZGÜR KÜRDİSTAN'
"Yılmaz Behrareş yoldaşımız, Ortadoğu halklarına özgürlük yolunun ancak ve ancak silahlı halk direnişiyle mümkün olduğunu bir kez daha anlatan Filistin topraklarından da geçti. Filistinli direniş örgütlerinin kamplarında ve Bekaa'da devrim için silahlı hazırlığın bir parçası oldu. Yılmaz yoldaşın şehadetinin ardından, Filistin halkının özgürlük davasına bağlılığımızı ve desteğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Ortadoğu halklarının kurtuluşu, direnişin simgesi olan başta Kürt ve Filistin halklarının birliğinden geçmektedir. Kızıl komutanlarımız Baran Serhat ve Ahmet Şoreş'in ardından, O'nu sonsuzluğa uğurlamanın derin acısını yaşarken, hesap sorma kararlılığımızı yeniden ve daha güçlü biliyoruz. Adı ve devrimci mücadele mirasını bir an bile aklımızdan çıkarmadan, düşmana olan sonsuz öfkemizle intikamını yarına bırakmayacağımızı belirtiyoruz. O'nun gibi düşmanın üzerine yürümekten asla sakınmayacağız, duraksamayacağız, affetmeyeceğiz. Bu, onlarca şehidimizin ardından şehit Yılmaz Behrareş şahsında yenilediğimiz sözümüzdür. Hesap soracağız. Şehit Namirin Yılmaz Behrareş yoldaş yaşıyor, MLKP savaşıyor. Yaşasın Rojava devrimi, yaşasın özgür Kürdistan."